Dózsa György "A Parasztfejedelem" Története - Történelem & Mitológia

34 000 Megtekintés 104 E

Dózsa György "A Parasztfejedelem" Története - Történelem \u0026 Mitológia

✔Északi/Skandináv Mitológia ► tinyurl.com/SkandinavMitologia
✔A Witcher/Vaják 1.évad ► tinyurl.com/witcherelsoevad
✔A Witcher/Vaják Világa ► tinyurl.com/witchervilaga
✔A Tűz és Jég Világa ► tinyurl.com/tuzesjegvilaga
✔A Gyűrűk Ura Világa ► tinyurl.com/gyurukura
✔Történelem \u0026 Mitológia ► tinyurl.com/tanuljal
✔Trónok Harca 7. Évad ► tinyurl.com/hetedikevad
✔Trónok Harca 8. Évad ► tinyurl.com/nyolcadikevad
✔A Warcraft Világa ► tinyurl.com/wowvilaga

Ha támogatni kívánod a csatornát:
Patreon: www.patreon.com/WunWun
HUfrom Csatornatagság: hufrom.info/limo/ygx...
PayPal: tinyurl.com/wunwunpay

Hatalmas szeretet a Patronoknak és a Csatornatagoknak:
Anikó Musicz, Bek Gergő Krisztián, Boros Sándor, Bálint Zseli, Bóna István, Gyarmati Zoltán, Kovács Krizanna, Németh Zsolt, Olivér Perlei, Richard Fenyvesi, Zizifull Moramir, Csaba Mészáros, Endre Kollár, Karló, Kriszti Barabás, Molnár Tamás, Mária Major, Socy, Alexandr Grisinkov, Bálint Baranyai,
Szakács Levente, Farsang Károly, Zsolti, Ádám Stáhl, Arnold Bingler, Muld, Sulyok Máté Ferenc, Sz. Patrik, Szőcs Attila, Takács Péter, csiga csoki, portartó, András Rózsa, LotharBácsi, Zoltan Sturman, Szilveszter F., Prekon TM, Madarász Péter, Ferenc Deszpoth, Tamás Szigeti, lacoboy1, Patrik Péter, Ádám Finta, nehna11

Ha esetleg valami elképesztő GamePlay bulira vágysz, lesd meg a másik csatornámat ► tinyurl.com/y76rbhul

Facebook ► GiantWunWun/


----------------------------------Ez meg itt senkit nem érdekel-----------------------------------
Északi, Skandináv, Mitológia, Ódin, Thor, Loki, Reneszánsz, Itália, Leonardo da Vinci, Firenze, Milánó, Velence, Ser Piero da Vinci, Kalózok, Kraken, Hasfelmetsző, Jack, Dózsa, Székely, György, Szapolyai, Báthori, Tomori, Ulászló, Temesvár, Karóba húzás, Mátyás, Hunyadi, Kinizsi, Paraszt, Lázadás, Felkelés, Keresztes, Hadjárat,

Megjegyzés

 1. Alma Darth
  Alma Darth
  18 napja

  Amúgy Dózsa György ,hogy honnan származik az nem rejtély. A család maga a székelyföldi Háromszékrő ( ma Kovászna megye) származik innen költöztek át az ugyan csak székelyföldi Maroszéken ( ma Maros megye) lévő Kibéd nevü faluba. Itt vették fel a Dózsa nevet is. Ebben a faluban ma is rengeteg a Dósa vezeték nevü ember ( Dózsa-----> Dósa) . Innen indúlt Dózsa György katonai pályafutása ugyanis maga a család székely lófő ( nemes) család volt így aztán kötelesek voltak egy személyt lóval és felszereléssel ellátva katonai szolgálatra kűldeni. Innen kerűlt aztán a déli határvidékre mint végvári vitéz. Amúgy a videó nagyon jó, rengeteg olyan infót tudtam meg amit eddig nemtudtam a Dózsa féle felkelésről. Üdv Székelyföldről. 😁

  1. Alma Darth
   Alma Darth
   Napja

   @Mihály Bajusz khmm khmm khmm... . Először is ha ennyire okoskodunk akkor tudhatnánk , hogy a csángóknak már a román fejedelemségek korában nem engedték , hogy magyarúl misézzenek , sőt még a magyar identitásukat is elakarták nyomni. Ezért van az , hogy a csángó népviselet( még a gyímesi csángó is) olyan mint a román pontosabban a moldvai román népviselet. Ez pedig ,hogy a csángók ilyen fajta elnyomás alatt állnak nem a székelység hibája. Soha nem is volt a mi hibánk. Sőt rengeteg székelyföldről elszármazott tanittó küzd azért , hogy a csángók közt fent tudjon maradni a magyar nemzettudat. Az pedig , hogy nálunk nagy katólikus zarándoklatot tartanak az nem egy újkeletü dolog. Ennek már évszázados hagyományai vannak. És mielőtt valaki azt hinné , hogy nagy katólikus székely vagyok annak most leírom , hogy nem , nemvagyok vallásos ember. Szerintem az emberiséggel a vallás tette a legtöbb rosszat. De ez egy másik téma. Sosem értettem , hogy a székelység ellen miért van ilyen nagy ellenszenv mostanában az anyaországi magyarok körében. És nem , nemvagyok sem Orbán párti egyszer sem éltem a szavazás lehetőségével . Engem is épp annyira undorral tölt el az ahogy Magyaroszágon kormányoznak , mivel az itthoni helyzet sem különb mint ott és van viszonyittási alapom. Viszont azt , hogy Dózsa Györgyöt miért kell bibliával össze mosni azt nemértem.

  2. Mihály Bajusz
   Mihály Bajusz
   2 napja

   @Alma Darth annyira értesz hozzá amennyire érted a Bibliát, sajnos nem ritkaság ezt kevesen ismerik

  3. Mihály Bajusz
   Mihály Bajusz
   2 napja

   @imre facsar óriási felismerés nagyon kár hogy a vallásoskodó, tudatlan misézgető székelyek ezt manapság nem akarják felfogni, hanem, ennek ellenére támogatják Dózsa kegyetlen gyilkosait és Csíksomlyón hatalmas világméretű katalikus ünnepet szerveznek - de mi a hála, hogy a csángóknak nem engedik magyarul imádkozni, ej székelység mikor nyílik meg a szemetek?

  4. Róbert Szegvári
   Róbert Szegvári
   4 napja

   @Alma Darth Semmi baj Hartman Csabával, hiszen valószínüleg mindenki ilyen volt a seregben mint Ő. Ezért kellett Dózsának vállalnia a párbajt, mert a legtöbben a fekete sereg tagra vártak Budáról...mi az a 2 hónap amíg leér! Komolyra fordítva a szót, a legtöbb ember még magáért sem áll ki, nemhogy másokért, a közösségi áldozat mint olyan ritka példa, és azt is hülyének nézik aki megteszi. Ezért kellenek a Dózsa György félék, mert ők megteszik azt, amit a többség nem mer, vagy nem akar. Ha valakinek nincsen nemzeti tudata, akkor meg fogja várni a vitézt budáról. És az a szomorú, hogy ez nem Hartman, vagy XY hibája, hanem azé a társadalomé amelyben felnőtt, hiszen nemzeti tudathasonultakká teszi őket, mert mindenkinek jobb az (akárki másnak aki nem itt él) hogy ha magyarországon széthúzás van, meg nincs nemzeti öntudat. PEdig nem is vagyok nagy "magyar", csak van az a fránya történelem amiből tanulni illene.

  5. Alma Darth
   Alma Darth
   8 napja

   @imre facsar akkor a történelm során mindenki Mózest követte nem Jézust ? 😂 Vicces amiket írsz minden esetre. 😂😂😂

 2. pvgyla1
  pvgyla1
  13 órája

  Igen, tényleg jó ez a video, köszönjük. Bár tény, hogy fél órában nem lehet részletességgel kifejteni a történteket, ez nem a video készítő hibája. Ezért akit érdekel a téma annak ajánlom: Nemeskürty István Krónika Dózsa György tetteiről c. könyvét, antokváriumokban fillérekért árulják. /más könyvek is vannak ebben a témában/ Hihetetlenül érdekes és megrendítő ez a történet, magyar történelmünk rövid szakasza. És kb. senkit nem érdekel..pedig a Dózsa György féle parasztlázadás volt az első igazi nagy jelentőségű felkelés a feudális rendszer ellen, korát megelőzve. Persze utána német földön folyamatosan történtek parasztlázadások melyeket ugyancsak levertek, de végül a nemesség mindig tett engedményeket, ezzel biztosítva a társadalmi és gazdasági fejlődést. Nem így itthon, ahol brutál módon megtorolták a felkelést ami évszázadokra boritékolta az elmaradottságot..azaz csúnyán belassult minden..és igen, ebből a sztoriból nagyon jó filmet, sorozatot lehetne csinálni..de valahogy az utóbbi évtizedekben nem nyúl hozzá senki.. 1970-ben készült az Ítélet c. film, Dózsa György szerepében Bessenyei Ferenc, de azért ennél jobbat is lehetne csinálni..

 3. Les Adam
  Les Adam
  15 órája

  Azt hiszem meg kell változtatnom a véleményemet. Nem lehet a korabeli parasztlázadások közé sorolni igazából, - legalábbis a hallott részletek alapján! Igaz, hogy én a 60-70-es években jártam iskolába, és akkoriban Dózsa mint a kommunisták előfutára volt beállítva, valahogyan nem jött be! Ezt a képet jobban el tudom fogadni!

 4. Dávid Zsikla
  Dávid Zsikla
  2 napja

  Komment az algoritmusért!

 5. József Dobos
  József Dobos
  3 napja

  Árulások tömkelege, végtelen kegyetlenkedés és kapzsiság... Nem tudom, lehetett e volna ennek más "jutalma", mint Mohács?

 6. Róbert Szegvári
  Róbert Szegvári
  4 napja

  Köszönöm a videóid. (Witcher, Mítikuslények, Magyar történelmi alakok) Érthetően és szépen magyarázol, mintha egy haverommal ülnénk valahol. (Bár nem mindig értek egyet veled, de ez normális) (Sokszor nevettem is, ami nálam ritka). Ami nagyon tetszik az a videók eszméletlen képanyaga, látszik, hogy sokat foglalkozol ezzel, és általában olyan képeket látok, amit nem sok helyen vagy elvétve lehet látni. A néha benyögött poénos beszólások, és poénos képek is nagyon jók. (kár, hogy nem csináltál egy Witcher filmsorozat - mit csesztek el verziót, biztosan teli lenne ilyenekkel.

 7. Lagger
  Lagger
  5 napja

  Stronghold sorozat óta követlek ;) Nagyon szeretem az általad gyártott tartalmakat. Köszönöm a munkád :)

 8. Zoltán Polgár
  Zoltán Polgár
  5 napja

  Rengeteg tévedés volt benne. Egy rakás szar az egész.

 9. Gergő Tóth
  Gergő Tóth
  5 napja

  Ezekkel a rácokkal mindig csak a baj van:) Mintha arra lettek volna teremtve hogy ránk küldjék őket megtorlónak:) Egyébként szép munka, tetszett....sajnos már 500 éve is csak erre kellett itt az ember: adózni....sokat. Persze ez máshol is így volt.

 10. László Julis
  László Julis
  6 napja

  Akkor még nem volt röghöz kötés. Azt épp a Dózsa-féle felkelés után vezették be.

 11. katalin istvan
  katalin istvan
  6 napja

  Az én iskolam ezt a nevet viseli mai napig

 12. katalin istvan
  katalin istvan
  6 napja

  Az iskolam neve még ma is Dózsa György.

 13. _ Kingdom77 (‪Kingdom‬)
  _ Kingdom77 (‪Kingdom‬)
  6 napja

  Hihetetlen mennyi primitiv elvetemült ember volt akkoriban(is).

 14. Attila Szekeres
  Attila Szekeres
  6 napja

  Ez végre egy igazi TARTALOM a sok szemétre való semmitérő videó közt a youtube-on! Ment a like!

 15. fiók 3ik
  fiók 3ik
  7 napja

  Kommentazalgoritmusért... Kösz a videót

 16. Milan Kunos
  Milan Kunos
  7 napja

  Visszatérhetnél a fantasy-hez.

 17. cumanian
  cumanian
  7 napja

  Követehetetlen hogy ki kicsoda. Attól hogy szájbarágósan beszél attól még kár volt kihagyni fontos magyarázatokat. Ki a fene volt például az őrgróf? Jobb az ilyet olyantól meghallgatni aki szakember.

 18. György Bakody
  György Bakody
  8 napja

  16:46 nál , Georgius Houfnaglius Pápát ábrázoló metszete 1617-ből, az előtérben valószínűleg a lázadó vallon zsoldosok 1600-ban történt kivégzését látjuk.Vagy csak a karóba húzást akartad hitelesen ábrázolni?Amúgy nagyon tettszett ,gratulálok!

 19. Jutka Polacsek
  Jutka Polacsek
  8 napja

  Köszönöm szépen

 20. Nagy József
  Nagy József
  8 napja

  Szia Wun-Wun azt szeretném kérdezni hogy Sun Wukong legendájával kapcsolatban tudnál csinálni a közel jövőben egy videót mert nagyon sok érdekes dolog van Wukong-al ami érdekelheti a nézőket. Előre is köszönöm a válaszod!

 21. Tom 'Bald Dog' Varjan
  Tom 'Bald Dog' Varjan
  8 napja

  Hat ez szuper jo osszefoglalo volt. Koszi.

 22. János András Sebák
  János András Sebák
  8 napja

  Mese

 23. Színjátszoda Bütyök
  Színjátszoda Bütyök
  9 napja

  összedett, jól érthetően összehozott anyag, egy kis hiba: kissé modoros a narráció...

 24. John Paul jones
  John Paul jones
  9 napja

  Ez kurva jó lett! Felelevenedett bennem a sok történelem óra a suliban! Köszönöm szépen. 😀

 25. Timar Istvan
  Timar Istvan
  10 napja

  Legyen veled szintúgy mint cselekedtél!

 26. Jozsef Vida
  Jozsef Vida
  10 napja

  Thank you so much!

 27. Ambrus Bartalis
  Ambrus Bartalis
  10 napja

  Istvánról és Koppányról, valamint az ez utáni pár évről esetleg csinálhatnál egy videót, kevés van erről az időszakról.

 28. Tamás Fehér
  Tamás Fehér
  10 napja

  Gratula ,a munkádhoz! Kár ,hogy csak most futottam ebbe bele,de feliratkozom le ne maradjak v.mi jóról!

 29. Imre Kiss
  Imre Kiss
  10 napja

  Ez nagyon jó volt. Nagyon jó volna még több ilyen videó a magyar történelem egyes eseményeiről.

 30. Zsozso Nagy (LeRa)
  Zsozso Nagy (LeRa)
  11 napja

  Nagyon szépen összeállított anyag.

 31. Argo Agro
  Argo Agro
  11 napja

  Kitűnő köszönöm.

 32. Béla Gyanta
  Béla Gyanta
  11 napja

  Kár hogy az illusztrációk többsége egy német, flamand feodalista világot ábrázól mint a kóri magyarét, főleg az újabbak helytelenek és művészetileg nullák amikor az említet kóról vannak számtalan gyönyörü metszetek, amivel jobban bevezetnénk érdeklődőknek képzeletéit a kóri hangulatában!

 33. ÁRON JÓZSA
  ÁRON JÓZSA
  11 napja

  DÓZSA GYÖRGY DÁLNOKRÓL SZÁRMAZIK KOVÁSZNA MEGYE LEGG KÖZELLEBBI VÁROS KÉZDIVÁSÁRHELY.

 34. 99_[\.’,/]_99
  99_[\.’,/]_99
  12 napja

  12 évvel később milyen jó lett volna egy hasonló haderő

  1. Tünde Török
   Tünde Török
   9 napja

   Árùlás volt, az erdelyi vajda nem jelent meg mohácsnál , megegyezett a törökkel.

 35. Attila “ateSz93” Zsirai
  Attila “ateSz93” Zsirai
  12 napja

  Durva történet.. Kilátszik az egészből a nemesek önzősége, aminek meg is lett az eredménye néhány évvel később a Mohácsi vésznél és Buda elesténél!

 36. András Adamecz
  András Adamecz
  12 napja

  Egy videó a vaddisznók által megölt fontos emberekről? Vagy a vaddisznók szerepe a magyar történelembe :D

 37. HungarianHorseArcher
  HungarianHorseArcher
  12 napja

  Büszkék lehetünk...Halomra öltük egymást mint mindannyiszor a történelemben..A török meg röhögött a határon... Ezek a keresztény vallású emberek?

  1. Judit Vesztergám
   Judit Vesztergám
   11 napja

   Röviden, tömören: igen, ez a kereszténység.

 38. Nyuger62
  Nyuger62
  12 napja

  No mos pislognának ezeken a fax adórendszereken és NÉPNYÚZÁSON!!!!!?

 39. Magdolna Sándor
  Magdolna Sándor
  12 napja

  Köszönet ezért a munkáért...

 40. Jozsef Okros
  Jozsef Okros
  13 napja

  Meseben illö törtenet !.De nagyon hasonlit a mai, jelenlegi politikähoz is A gätlästalan szabadrabläs ,hatalomvägy ,Egymäsra haragitani a nepeket,häboru, utälat, eröfitogtatäs stb Hülyiteni a jo nepet igergetni ,hogy milyen jo lesz kesöbb stb ! Mintha semmi nem törtent volna azota. Csak a szereplök es az äldozatok mäsok..Na meg a cirka 500-ev

 41. István Gáthy
  István Gáthy
  13 napja

  Köszönöm! Gratulálok! Kiváló munka!

 42. Krisztián László Höflinger
  Krisztián László Höflinger
  13 napja

  Minek nekünk ellenség, kiírtjuk mi magunkat is! Nem is tudom, hogy minek köszönhetjük, hogy egyáltalán még élünk mi Magyarok? Mátyás "király": Sokat olvastam Róla, de ezt az oldalát csak kevéssé ismertem. És őt nevezzük Igazságos Mátyásnak? Biztos, hogy minden rendben van velünk és körülöttünk? Meg még most a csontjait is kiásnánk? Ezt a csatornát eddig még nem ismertem, de ennek a videónak köszönhetően egyetlen percig nem hezitálva azonnali hatállyal feliratkoztam, és persze ment a kövér lájk is! Köszönjük Mester!

 43. Keve Gajdos
  Keve Gajdos
  13 napja

  Micsoda egy fasza videó a magyar trendingben!?

 44. János Magyar
  János Magyar
  13 napja

  Tragédia az egész történelmünk

 45. okoriskiss zsotyi
  okoriskiss zsotyi
  13 napja

  komment az algoritmusért

 46. Németh Balázs
  Németh Balázs
  13 napja

  17:12 Az ott Kingdom Come?!😂😂😂

 47. lenard kürtök
  lenard kürtök
  13 napja

  A magyar nemességet istenítő igazi magyaroknak ajánlanám figyelmébe, és illő tisztelettel kérem őket, hogy a "nemes" kifejezésnek olvassanak utána...

 48. Child Synth
  Child Synth
  13 napja

  csak engem irrital a narracio vegtelenul?

 49. Wagen Chris
  Wagen Chris
  13 napja

  Én Rácz vagyok és HŰ Magyarországért udv! :)

 50. Luke Glanton
  Luke Glanton
  13 napja

  Engem anno általánosban teljesen traumatizalt ez az élve megevős sztori. 😅

 51. Csahos Csuhas
  Csahos Csuhas
  13 napja

  Nagyon jó a videó most már tudjuk, hogy mért nem népszerű hős ez a parasztvezér. Mert összefogta a dolgozókat súlyos adóterhek ellen ez volt a kilenced a papoknak, egy tized a királynak "az országnak"."most nem 2/10-et adózunk"

 52. Norbert Kakuszi
  Norbert Kakuszi
  13 napja

  De jó lenne, ha hivatkozott források dátuma, képe, elérhetősége, ... is föl lenne tüntetve. A Taurinus-féle anyagról nincs is szó ?

 53. Robertne Kozma
  Robertne Kozma
  13 napja

  Kommentazalgoritmusért🙂

 54. baby dream and relax
  baby dream and relax
  13 napja

  Mocskosul hiánypótlóak ezek a videók

 55. János Nyakas
  János Nyakas
  13 napja

  Szepen ossze szedtetd

 56. Gábor varga
  Gábor varga
  14 napja

  Politikusok

 57. Arpad Sörös
  Arpad Sörös
  14 napja

  A száraz tények magállhatják a próbát,nem is vitatom,azonban a "tálalás" az értelmezés az nagyon is emlékeztet a magyarságot lehetöleg minnél negatívabb formában feltüntetni való hozzáállás. Tehát nem magyar szemszögböl nézve. Valamiféle eszement bosszúért lihegö alsóbbrendü kultura élküli népségnek.....ISMERÖS! Mint tették azt tipikusan a "szocializmusban"söt azután is a propagandisztikis,politikai céllal. Persze föleg nem magyar történészek által megírt történelemkönyvekben.Politikai,eszmei céllal. Gonolok itt pl. a mindenféle és legföképpen érthetetlenül túlzott kegyetlenkedések hangsúlyozása. Vagy a Mátyásról szóló videóban,Mátyás "felkapaszkodott" a trónra stb. Semmiképpen nem egyezik az egész magyar történelemmel ilyen téren..... Nem a megtörtént kegyetlenséget vitatom, önmagában,hanem a SZÜKSÉGTELEN kegyetlenséget és annak erös hangsúlyozása........ Semmiképpen nem jellemzö tulajdonsága a magyarnak,söt az ellenkezöje igaz a magyar lélekre. Határozottan merem állítani. Az itt elmondottak emlékeztetnek a zsidó Ószövetségben található vérgözös kegyetlenkedésekre. A magyar lélekre sokkal inkább a Jézusi "hozzáállás" a jellemzö. Márr,hogy ne hozakodjak elö a "szkíta erköcscsel... Számtalan példával bizonyítható a történelemböl is. Köszönöm a szót.

 58. László Csomó
  László Csomó
  14 napja

  Idegesítően tudálékos, ostoba és tartalmatlan, posztmarxista történelem-fogalmakkal dobálózó, tudománytalan zagyvalék. Nem beszélve a dramaturgiai, logikai bukfencekről. Kár érte.

 59. Hoppsza Sára
  Hoppsza Sára
  14 napja

  Remélem hogy azért lesz majd olyan videó is amire tudunk vigadadni-nevetni!💚🤗☝️💚

 60. Star Killaa
  Star Killaa
  14 napja

  Igazán készülhetne eme történetről egy +18-as animációs film.

 61. Attila Ács
  Attila Ács
  14 napja

  A Pogány nem hitetelent jelent hanem városon kívülit!

 62. Attila Tamás Makai
  Attila Tamás Makai
  14 napja

  Ügyes gyerek volt ez a Dózsa! Ártalmatlanok ezreit vitte a halálba a hülyeségévél, aztán elbukott. Minden faluba legalább még két Dózsa György utcát! (Amúgy a videó szép, kerek munka)

  1. Star Killaa
   Star Killaa
   14 napja

   Hunyadi Corvin Mátyás is temérdek ember haláláért volt felelős közvetve vagy közvetlenül, hasonlóan mondjuk Szent Istvánhoz. Ezek szerint róluk sem kéne elnevezni utcákat? A Középkori brutalitást moralizálni felesleges, mindenki kegyetlen volt jóformán.

 63. Didiluck
  Didiluck
  14 napja

  1. Ez nagyon izgalmas volt 2. Régen minden jobb volt 3. Nem ártana ma is egy-két derék legény aki helyrerakja a mai politikusokat

 64. kapppa
  kapppa
  14 napja

  Nagyon jó videó, mint mindig :D ha angolul csinálnád már valszeg 500k feliratkozód lenne.

 65. Ianosescu Ion
  Ianosescu Ion
  14 napja

  Roppant szemléletes előadása a történteknek.Magyarország pusztulása és elpusztítása tehát belső okokra vezethető vissza és ha látta valaki a vajdahunyadi várkastély kínzókamráját bemutató videót itt a you tube-on akár, akkor igen reális képet kap az akkori fegyelmezési, elnyomási és vezetési módszerekről.Ha ez a haderő Mohácsnál lett volna akkor Magyarország történetét másképp írják.Egymást irtotta a magyar Temesvárnál.

 66. Attila Varga
  Attila Varga
  14 napja

  Komment az algoritmusért

 67. Ákos Molnár
  Ákos Molnár
  14 napja

  Kommentazalgorutmusért

 68. Rose Jewelz
  Rose Jewelz
  15 napja

  dózsa a fehér népirtó

 69. Ilidaristorm
  Ilidaristorm
  15 napja

  3 napja néztem meg ezt a videót és azóta nem telt el nap, hogy ne jutott volna az eszembe a sztori.

 70. Péter Vágvölgyi
  Péter Vágvölgyi
  15 napja

  30:45 - Valamit nem értek. Most azt akarod mondani, hogy a Dózsa György féle parasztfelkelés után ,,valami pozitívan megváltozott"? Úgy, hogy azzal fejezed be a videót, hogy milyen bosszút álltak egy fél megyén?! Valamit úgy érzem félre értek. Egyébként gratulálok, eszméletlen munkád lehet benne, csak most át kell gondolnom, hogy milyen jó és szép világban élek! :/

 71. Wee Steve
  Wee Steve
  15 napja

  Zseniális munka! Köszönöm szépen! Csak így tovább WunWun!

 72. Mihaly Horvath
  Mihaly Horvath
  15 napja

  Oregem neked film rendezonek kellenne lenned! Szerintem olyan tuti filmeket csinalnal hogy a nagyok kozott lennel emlegetve vilagszinten! Koszi a videot! 👍

 73. maGyAr_kAtONa
  maGyAr_kAtONa
  15 napja

  Nem is értem miért nincs pipa a neved mellett.

 74. Geri Krep
  Geri Krep
  15 napja

  komment az algopirinért danke a videnyóért

 75. bendegúz Roska
  bendegúz Roska
  15 napja

  Meg érte várni, zseniálisan csinálod ezeket a videokat a történetvezetés a képek a zene ilyen izgalmas még nem volt egy magyartörténelmi téma.

 76. axteria99
  axteria99
  15 napja

  Wun-Wun! Jó gyerek vagy! Ment a like

 77. marci kontra
  marci kontra
  15 napja

  Üdvözletem Algoritmus! Csodás videó mint midnig :D

 78. Mex Mex
  Mex Mex
  15 napja

  Ebből is lehetne csinálni egy Vikingek kaliberű sorozatot. Mekkora lenne már.

 79. Zoltán Jóború
  Zoltán Jóború
  15 napja

  "Azt a kutya mindenit...." Nagyon jó volt. Köszönöm. :)

 80. Roland Nagy
  Roland Nagy
  15 napja

  Jól sikerült videó lett ismét😊

 81. Jancso Tamas
  Jancso Tamas
  15 napja

  Az ilyen történetes videókat nagyon szeretem. Legyen még ilyen Wun-Wun!

 82. Dr Fűrti game plays©
  Dr Fűrti game plays©
  15 napja

  Senki: ugyan már a középkorban nem is voltak durva csaták Én: uhum akkor gyere haver és nézd csak meg ezt a videót Nem hiszem el hogy nem probálkoztál a tanári pályával😅😎

 83. Cherokee Indián
  Cherokee Indián
  15 napja

  Ezek a munkák kincset érnek! Érdekesebbek, és informatívabbak (és számomra hitelesebbek is) bármely iskolai tananyagnál! Köszönöm! 🤝

 84. Janus Kaminsky
  Janus Kaminsky
  15 napja

  Esteleg tudnal csinalni egy videot Oliver Cromwell-rol es a Vasbordaju szentek hadseregrol?

 85. Janus Kaminsky
  Janus Kaminsky
  15 napja

  Nagyon jo video, koszonom szepen. Loved the quality, the background story, the voice over and the music. Excellent, very professional and informative video!

  1. Marty McFly
   Marty McFly
   14 napja

   He’s talented, right? He must’ve done plenty of research on this...

 86. Zoltan Varga
  Zoltan Varga
  15 napja

  Valamivel kesobb Bottyan Janos, aki Vak Bottyankent Rakoczi tabornoka volt, azzal szerezte elso tiszti rangjat, hogy fogadasbol ledobta a muezzint az egri minaretbol. Besetalt parasztreuhaban, felment a toronyba, es a muezzint imakialtas kozben kidobta a toronybol, majd kisetalt a varoskapun. Ennyit az akkori multikulturarol!

  1. Zoltan Varga
   Zoltan Varga
   7 napja

   @István Lipkovics koszi, majd utananezek!

  2. István Lipkovics
   István Lipkovics
   8 napja

   Bocsi,de nem az egriből,hanem az érsekújvári minaretről. Legalábbis így tudom.

 87. Molnár István Zoltán
  Molnár István Zoltán
  15 napja

  Az a Dobzse László dolog, hogy pusztánegy báb lettvolna, meg az üres, kincstári egy legenda, nincs valóság alapja, sőt. Na meg az az esztelen, kegyetlen bosszú sem volt teljesen úgy.

 88. Zoltan Varga
  Zoltan Varga
  15 napja

  a datumok kozott nem 8, hanem 18 ev telt el!

 89. Gergő Fekete
  Gergő Fekete
  15 napja

  Kommentazalgoritmusért

 90. harcibarack
  harcibarack
  16 napja

  Még csak 7:00-nál tartok, de már többet megtudtam erről a rövid időszakról, mint az iskolai tanulmányaim alatt összesen. Rengeteg fontos esemény történt ekkor, és mennyivel több értelme lett volna ezt tanulni a sok külföldi anyag helyett. Bár gyerekként nem biztos, hogy megértettem volna az ok-okozati összefüggéseket. Felnőtt fejjel egy teljesen más képet kaptam erről az időszakról, mint ahogyan az eddig élt a fejemben. Dózsa és serege pár év alatt többet elért, mint az elmúlt 20-30 év politikusai együttvéve. Pedig akkoriban nem volt internet, autó... Helyette voltak becsületes parasztok, akik sokallták a 10% adót, meg a szívózást és fellázadtak. Szerintem nem véletlen intézik el pár mondatban ezt az időszakot a történelmi tananyagban... Tök jó videójátékot lehetne erről az időszakról csinálni. Van itt minden, ami ahhoz kell, hogy lekösse a játékost.

 91. Orsolya Fábián
  Orsolya Fábián
  16 napja

  Kommentazalgoritmusért

 92. Dániel Ka
  Dániel Ka
  16 napja

  Köszönjük

 93. LV426Acheron1
  LV426Acheron1
  16 napja

  Egy újabb fantasztikus munka. Nagyon szépen köszönöm

 94. Norbert Balaskó
  Norbert Balaskó
  16 napja

  Wun-Wun, kövi videó a "Mumus"-ról?

 95. Gyula Rehor
  Gyula Rehor
  16 napja

  Elképesztő, hogy magyarként mennyi mindent nem tudunk biztosan. Jó, tudom a világban is pont így van.

 96. Attila
  Attila
  16 napja

  Szapolyai Jánosról, esetleg a Mohácsi csatáról lesz videó?

 97. Anikó Bodnár
  Anikó Bodnár
  16 napja

  Az ország töritanára vagy!

 98. László Szalai
  László Szalai
  16 napja

  Komment az algoritmusért

 99. Martin Hajnal
  Martin Hajnal
  16 napja

  Elég durva de izgalmas történet volt a háttér zenétől pedig kirázott a hideg. Nagy pacsi a munkádért ! 😉🍺

 100. Asher bar lev
  Asher bar lev
  16 napja

  nem igaz! ketten ettek belole osszzesen