Többet ér a Golf az Astrádnál és a Focusodnál? - Vezess Értékbecslő

760 Megtekintés 42 E

1K kódjeléről kevesen, ötös Golfként annál többen ismerik a 2003-2008 közötti kompakt autót. A PQ35 padlólemezre épített modellt egy 2008-as Golf V képviselte, 137 000 km-rel és az 1,6-os benzines szívómotorral.

Feliratkozás a csatornára: bit.ly/VezessTV-feliratkozas

www.vezess.hu/
vezess/

Megjegyzés

 1. Ccsba Ihh
  Ccsba Ihh
  25 napja

  Azoknál lehet jobb, de akkor próbáljatok ki egy 7 gen civicet is köszi

 2. Danilo Corleone
  Danilo Corleone
  29 napja

  Nekem ilyen volt, mégegyszer nem vennék ilyent..

 3. ratkooporonty
  ratkooporonty
  Hónapja

  Attól függ kinek milyen autó felel meg. Az emberek tátott szájjal lesik a német meg az ázsiai autókat, a Renault pedig egy szar autó. Nekem mindig Renaultom volt és amikor átültem egy BMW-be, az emberi ülés volt, de vérhólyagot tört a seggemen, az ázsiai pedig szöges kaloda, mindkettő a Renaulthoz képest. Amikor egy Toyota corallával mentem 150 kiló métert, kiszállva tornáznom kellett és imbolygott velem minden, amikor a lagunámmal mentem ugyanoda, olyan volt mintha csak elszaladtam volna a közeli bevásárlódába. Ez a különbség két autó közözött. Az egyik engem szolgál, ez a Renault, a másikat én szolgálom, ez a német autó, az ázsiait pedig csimpánzoknak gyártják, olyan, mint a turkálósban a kínai gatya, amikor az XXXL-est veszed meg, még az is szűk rád pedig csak 70 kiló vagy. Hülyeség az, hogy melyik a jobb, minden autógyár képes ma már jó motort gyártani és a Renaultban se a Renault rész romlik el, hanem a kiagyalt szar benzinszivattyú például, amit a sok okos rak a benzintankba a jól bevált egyszerű AC pumpa helyett, ezek romlanak el, de ezek is csak akkor ha nem cserélik le a megadott kilométer után. A francia autók a jók, mert kényelmesek és felhasználóbarát, nem pedig szervizbarát, mint a német.

 4. Széles Szilárd
  Széles Szilárd
  Hónapja

  Itt csak én nem hallottam semmi jót erről a tipusról?

 5. Richard
  Richard
  Hónapja

  Jò videò volt! Informatív, de az nem derült ki, h mitöl jobb/ dràgàbb mint az astra meg a ford

 6. Kevin Rigó
  Kevin Rigó
  Hónapja

  2014ben gyorsan kellet egy viszonylag fiatal és fiatalos auto, egy 2007es 5os golf lett a vége 1.6 benzines (nem FSI!). Nem szerelem kocsi volt, de mint közlekedési eszköz annyira jó volt, hogy végül 5 évig megvolt és a legnagyobb baja egy generátor felújítás volt. A mai napig sincs baja, egy ismerősöm vette meg. :)

  1. Kevin Rigó
   Kevin Rigó
   Hónapja

   Fogyasztasrol annyit, hogy nekem külvárosban kb 7-7.5l volt, belvárosban kb 9l, autópályán oraszerinti 140es tempóval szintén bkb 7-7.5, cserébe tényleg semmi baja nem volt a 80 ezer km alatt. Két olaj csere között (10e km) kb fél liter olajat kellet utántölteni.

 7. Közlekedés vidéken
  Közlekedés vidéken
  Hónapja

  Annyira dícsértétek ezt a Golfot, mintha nem létezne a platformtárs Octavia 2. Azok sokkal kevésbé hajlamosak rohadni, sokkal nagyobb benne a hely, sokkal jobb minőségű a beltér, a csomagtér bődületesen nagy. És az ára sem ilyen irreális. Az 1.4 16V 75/80 lovas motorhoz meg annyit, hogy alig gyengébb, mint ez az 1.6-os (legalábbis 3000-es fordulat alatt), viszont majd 1 literrel kevesebbet eszik és nem csak benzinből, hanem olajból is, ugyanis elfelejtettétek mondani, hogy ezt az 1.6-ost sokszor már 200.000 km körül gyűrűzni kell. Amúgy ez egy ritkaszép Golf volt. :) És nagyon köszi a videót!

 8. Harsányi Zoltán
  Harsányi Zoltán
  Hónapja

  Jól karbantartott kocsi... áááá minden hengernél gyújtáshiba... tulaj most mondta már rég gyertyát kellett volna cserélni. Valóban jól karbantartott. Ez is csak egy túlértékelt német trágya. Drágább egy astránál, de nem ér többet.

 9. Zoltán Gaál
  Zoltán Gaál
  Hónapja

  A porszyvómotoros résznél majdnem kiugrottam az ablakon. Ugyanilyen motoros Octaviám van BFQ motorkóddal, és az a "porszivómotor" nem a kartert szellőzteti, hanem a szekunder levegő rendszernek a része. Az a szivattyú a szivóoldalon a légszárőházba csatlakozik, a nyomó oldal pedig megy hátra a kipufogó csonkba. Ennek lényege, hogy hidegindtásnál 60-90 mp-ig friss, oxigéndús levegőt nyom pluszba a kipufogócsonkba, ahol igy a kiáromló gázok begyulladnak. Ennek lényege, hogy a katalizátor minnél előbb elérje az üzemi hőfokot (350 fok fölött működik jól a katalizátor), igy csökkentve a károsanyag kibocsájtást. Akit bővebben érdekel, forrás: www.autoszektor.hu/hu/content/szekunder-levego-rendszer-es-reszecskeszuros-benzinmotor

 10. Világjáró tömegközlekedő
  Világjáró tömegközlekedő
  Hónapja

  Nekem ilyen motor van a Leonba, 2007-es verzió. Tényleg nem egy erőgép motor és a fogyasztása se kevés. Azt hiszem 1994-es motor ez viszont pár szerelővel beszéltem és komoly gondjaik nem szoktak lenni ezeknek a motoroknak az elmondások alapján. Ezekbe nincs EGR vissza vezetés, az a motor ami a levegőt keringeti egy más dolog de amúgy szépen tud tekerni. Rövid az áttételezés ezeknek a kocsiknak ehhez a motorhoz így inkább városi cirkálók vagy ha ez elrugaszkodott kijelentés akkor olyan kocsi ami faluból faluba nagyon jó. Ilyen körülmények között el van hét literrel is ha nem forgatják szét. Pályát viszont nem szeretik mert 120-nál pörög 4000-et. Ilyenkor már sokat eszik. Az egyes lambda szonda hiba gyakori ezeknél főleg amikkel rövidet jártak mert rátelepszik a korom. A motor alapjárati járása üzemi hőfokon is normális. Mind ilyen, még a márka szerviz is legyintett rá, hogy ezek ilyenek. Ellenben viszont a gyári 15 és egyes időszakban adott 30 ezres olaj cseréket azonnal felejtse el mindenki akinek ilyen autója van ilyen motorral. 10e-ként a gyártó álltal megadott olajat és szűrőt meg kell adni így elkerülhető az a jelentség, hogy elkezdik enni az olajat idő előtt. Azok a kocsik amiken be lett tartva a gyári csere ciklus azok mind csipegetik már az olajat.

 11. Zsolt Minich
  Zsolt Minich
  Hónapja

  'folcvágen'? NE MÁÁÁÁR... :O

 12. Buta Dokktor
  Buta Dokktor
  Hónapja

  persze, hogy többet ér. A bontóban.

 13. m4rk4s
  m4rk4s
  Hónapja

  *2.03: 3 század =)

 14. Levi's Garage
  Levi's Garage
  Hónapja

  Már a rendszámért megvenném az autót. :)

 15. Hunter
  Hunter
  Hónapja

  Jó vezetni, mint az összes többi Golfot. Amióta megjelent (kb. 10 éves voltam) nagyon tetszik, nagyon kéne, de 1milló7 még mindig..? 😔

  1. ádám bankó
   ádám bankó
   Hónapja

   @Világjáró tömegközlekedő tény és való egy konszern és hasonlóság is van sőt a kulisszák mögött igencsak de szerintem mégis két külön világ picit.valóban a forma mindenhol nyerő ;)kinek mi … :)

  2. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   @ádám bankó Gyakorlatilag minden megegyezik. Alig van eltérés műszaki háttérben. Nyílván persze más meg más bizonyos részben. Formában mindkettő bejövős.

  3. ádám bankó
   ádám bankó
   Hónapja

   @Világjáró tömegközlekedő miért lenne ugyanaz? 😂😂

  4. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   Vegyél Leont, ugyanaz.

 16. Golyó Peti
  Golyó Peti
  Hónapja

  Hálát adok a jóistennek el tudtam adni mèg időbe .Nehéz lenne felsorolni mi a gyenge pontja......a legjobb szívvel tanácsolom hogy eszedbe ne jusson, ha nyugodtan akarsz autózni........sima szivó nem megy,...sokat eszik ,. Olaj fogyás mindig ! Előjön előbb vagy utóbb, a többit ,kopó gombok, ereszkedő tetokarpit ami típus hiba,. Stb stb stb golf 5 klub Facebook,és bárki láthatja H mindig van nyügje, ha mèg nem lenne gyors add el.Ez a golf híres golf legenda elmult.en is azért vettem, ez volt a 3ik vwm.es utolsó.tanulj más hibájából vegyél valami japán kisautót,és irány a tengerpart, ne ezekre a fosokra áldozz mert dupla v van rajt.,,,hidd el több jut benyára.Szep estét.🤛🙂

  1. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   18 napja

   @Bence Nagy Sikerült egy lepukkantabb darabba belefutnod. :-(

  2. Bence Nagy
   Bence Nagy
   Hónapja

   @Világjáró tömegközlekedő Meglepően nem ette ami az enyém volt. Azon kívül minden más baja volt.

  3. Golyó Peti
   Golyó Peti
   Hónapja

   @Világjáró tömegközlekedő mindent elhiszek, sok sikert a Leonhoz.

  4. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   Azok csipegetik az olajat ezekből amik: A: betartották a 15 illetve a gyári 30e olajcseréket. B: Szétforgatták C: 300e felett járnak Nekem ilyen motor van a Leonba, 10e-ként olaj és szűrő cserék olyanra amit a gyártó előír plusz 10-böl 8 alkalommal a 100-as benzint kapja meg amitől mindene más lesz a motornak.

  5. Golyó Peti
   Golyó Peti
   Hónapja

   @Bence Nagy maximálisan megtudom érteni.....

 17. István Maróti
  István Maróti
  Hónapja

  csak épp a videó címében feltett kérdésre nem kaptunk választ..

 18. Nagy Dániel
  Nagy Dániel
  Hónapja

  Annak a lambdaszondának semmi baja valószínűleg, hisz ezekben már nem 4 vezetékes szonda van a katalizátor előtt, hanem szélessávú 5 vezetékes. Diagnosztika élőadatos vizsgálata félrevezetheti az embert, oszcilloszkóppal lehet vizsgálni ezeket a szondákat. Más típusnál is megáll 2V környékén a szonda alapjáraton, ez nem hiba. A "kartergáz visszavezetés, EGR rendszer" meg csak hab a tortán, de ezt mások is megírták már, bárki tévedhet.

 19. feabdul
  feabdul
  Hónapja

  Nem, de idehaza valamiért sok a fosvágen fétises. Ez legyen az ő bajuk.

  1. nagy feri
   nagy feri
   Hónapja

   Jaja pedig a papir vékony rizsrakéta az az igazi :D

 20. Erno Nemecsek
  Erno Nemecsek
  Hónapja

  Nekem '02-es IV -es van, az sem rohad a sárvégő alján, időnként le kell venni a műanyag kerékjárati lemezt, s slaggal kimosni, sajnos hajlamos a sarat beverni mögé, utána már nem stárad ki.. A gyujtáskimaradás, még a katalizátorra sem egészséges, ha ott ég el a benya.

 21. Csaba Csibi
  Csaba Csibi
  Hónapja

  Ennyit nem ér!Nekem volt irreálisan drága!1000x Astra vagy Focus .A 3-as Golf az utolsó igazi Golf.elEz vicc

 22. R3dLinE
  R3dLinE
  Hónapja

  2.0 TSI-vel sincs általában semmi baj. Ebben a BWA volt még, cam follower filléres tétel, a kokszosodás egy dízelnél még mindig jobb.

 23. Balázs Pál
  Balázs Pál
  Hónapja

  Folcvágen 😂😂

  1. Dicső Dominik
   Dicső Dominik
   Hónapja

   Tibor úr ezzel a kiejtéssel megtud ölni😂😂

 24. YELLOW
  YELLOW
  Hónapja

  Nagyon várom ezt az adást. Az sem baj, ha csak hetente kerül fel adás. Nekem annyira nem jött be az 5-ös Golf. Vezettem párszor, de... A Fiat Stilo-nak is van hátra befúvója, mondjuk az 147-es Alfa tulajdonképpen sok mindenben. Most meg egy 15 millás GLA-ból is kispórolják. Már az E46-nál is gáznak tartottam, hogy nincs benne. Jó a hátsó lábtérbe szállít elég levegőt, de akkor is...

 25. Johnny Firpo
  Johnny Firpo
  Hónapja

  Sajnos ez a km nem reális, én 140e vettem 2011-be, most van benne 400e és lambda szondát valahol 350e nél cseréltem az elsőt. 🤔 És a "szarabb” BGU.

  1. Johnny Firpo
   Johnny Firpo
   Hónapja

   @Tibor Mohácsi Értelek, barátomnak is a 2004-es szalonból hozott oktávia 140.000 futott, Én a lambda szonda miatt kételkedek a futott km-ben.

  2. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   Én 145.000-nél cseréltem egyes szondát, bedobta hibának. Eredeti minőség lett beletéve ami 72.000ft volt. Azóta ilyen gond nincsen.

  3. Johnny Firpo
   Johnny Firpo
   Hónapja

   @Elerik Tudom hogy nem szarabb, nekem bizonyított, csak sokan úgy vélik a BSE a pegjobb

  4. Elerik
   Elerik
   Hónapja

   Miért lenne szarabb a BGU amikor ugyanaz csak anyi hogy van egr..

  5. Tibor Mohácsi
   Tibor Mohácsi
   Hónapja

   miért ne lenne reális? nem mindenki használja sokat,miénk is 2002-es és 180.000 km van benne és újonnan vettük.

 26. yellowoneish
  yellowoneish
  Hónapja

  11:07 én meg biztos ,hogy megnézném még1x azt az értéket mondjuk egy hosszabb lejtőn motorfék üzemben.😉

 27. Zsenyi Ber
  Zsenyi Ber
  Hónapja

  Nem rohad? Van hely hátul? háháháhá Ti betegek vagytok! Vicc ez a fos.

 28. Killer. Norbi
  Killer. Norbi
  Hónapja

  A4 b7 2.0 Pd, 2. 7, 3.0 valameiket 🙂

 29. S. Gergő
  S. Gergő
  Hónapja

  5-ös Golfot már nem hoz be a Becsületesnepper még megrendelésre sem, mert rohad az összes már. 1,7-ért, 13 éves, 8 litert zabáló de legalább lomha, rozsdára hajlamosan nem tűnik egy top vételnek. Egy 2008-as Civic 1.8 vagy a Tjet Bravo többet ér ennél a kocsinál.

  1. Csaba Farkas
   Csaba Farkas
   Hónapja

   @nagy feri bravo az 100 x többet ér ennél a foswagennél.

  2. Bence Nagy
   Bence Nagy
   Hónapja

   Olaszországból kell hozni, azok nem rohadnak. Az enyém olasz volt. Hidd el nem a rozsda a legnagyobb gondja ennek az autónak.

  3. nagy feri
   nagy feri
   Hónapja

   A bravo? Ne viccelj már

 30. Dreamer
  Dreamer
  Hónapja

  Kedves Varga Tibor úr, ennek a motornak a közvetlen testvére BGU motorkóddal (Octavia A5) már szalonból kigurulás pillanatában rázkódott, garban nem találtak problémát. Égéskimaradás folyamatosan jellemző alapjáraton. Gyertya, trafó, injektor csere se hoz megoldást. Senki nem tudta megmondani az okát.

  1. Elerik
   Elerik
   Hónapja

   Bgu-m van nekem is és sajnos ott is kicsit egyenletlen az alapjárat, mindenki azt mondta ezzel ne foglalkozzak ezek mind ilyenek.

 31. Robi Szilagyi
  Robi Szilagyi
  Hónapja

  Sziaztok! Golf egy szuper autó. EA211 engine, CHPA, 1.4 turbo 140LE, Leon FR+LPG, 377.000km hiba nelkül. Nem tudom hogy miért nem oké a turbós motor?! (De venni kell vadi újjat)

 32. Andras Kleistenes
  Andras Kleistenes
  Hónapja

  Az árát azèrt tartja , mert a compact kategória egyik etalonja. Leginkább praktikus , tágas belső tere, vajpuha kuplung , könnyű kormányzás összerakottsága ès a felsőbb kategóriákat is megszègyenítő rugózása miatt. A motorok már nem annyira jól sikerültek , de az 1,6 benzin ès az 1,9 ptdi meglehetősen megbízható. Az alkatrèsz hegyekben áll hozzá, olcsón, de szervizelès szempontjából egy Toyotától többet kèr. Az olajcsere -periódus betartását èrdemes komolyan venni!

  1. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   Ezekre a motorokra adtak ki 15e és 30e periódust is. A motor meg ugyanaz. Érdemes 10 ezrenként cserélni de ha nem akkor inkább a 15e.

 33. Gergely Tóth
  Gergely Tóth
  Hónapja

  Ez még a bomba biztos motor,nem az ócska fémkupac fsi és tsi szemét.😆

  1. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   Szokták is mondani, hogy ez egy egyszerű motor de ettől nem szabad várni, hogy öt litert egyen. Sajnos ez van.

 34. pista nonem
  pista nonem
  Hónapja

  Rossz a cím, nem többet ér, hanem többe kerül.!

 35. Veres Adrián
  Veres Adrián
  Hónapja

  Ha már 5-ös Golfot bemutatáttok lehet H Astra vagy Focus mk2 teszt is aki megszánná.

  1. Vajda Janos
   Vajda Janos
   Hónapja

   FOCUS teszt már van 2 is.

 36. A. F.
  A. F.
  Hónapja

  BSE motornál nincs EGR rendszer, ezt honnan szedik? Elődmotornál volt, BGU motorkóddal asszem. Itt csak PCV rendszer van. Illetve a 2 középső gyertyát is lehet cseréoni, csináltam már, nem egyszerű, de megoldható. Nem kell feltétlenül lebombázni a szívókamrát. Amúgy egy nagyon elavult motor, de ugyanakkor egyszerű motor, viszonylag megbízható is. 8 szelep, nincs változó szelepvezérlés, nincs turbo, nincs közvetlen befecskendezés, nem nagyon kormolódik. Biztosan többet bírnak mint bármelyik 1 literes modern varrógép TSI.

  1. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   Nekem is ilyen motor van a Leonban, tényleg nem egy erőgép és a fogyasztása se egy egetverően jó. De sose hagyott még ott sehol.

 37. Quercuscerriscerris
  Quercuscerriscerris
  Hónapja

  A címben feltett kérdésre a válasz: Nem.

 38. Gerrard Steven
  Gerrard Steven
  Hónapja

  Mennyi gond van ezzel a szarral!!!!!

 39. Gerrard Steven
  Gerrard Steven
  Hónapja

  Én sem értetem soha hogy miért lenne jobb egy Golf egy Astránál vagy egy Focusnál ,szerintem semmivel nem jobb csak a sok hülye beképzelte hogy foswagen aztán akkor szerintük csak az az isten!

  1. Norbbika
   Norbbika
   Hónapja

   @nagy feri jajj ez a "ne irigykedj" kb olyan mint mikor Molnár Krisztián mondta mindenkire aki nem értett vele egyet hogy csak "iligy vagy " aha persze :D

  2. nagy feri
   nagy feri
   Hónapja

   Ne irigykedj :)

 40. Spéci Béci
  Spéci Béci
  Hónapja

  Talán nem véletlenül terjedt el a foswagen elnevezés. :)

  1. Spéci Béci
   Spéci Béci
   Hónapja

   @* Robin Nálad biztos nagyobb. :)

  2. * Robin
   * Robin
   Hónapja

   Nagy szakértő lehetsz te spéci agyhalott béci 😃

  3. sjsajhdas haggagya
   sjsajhdas haggagya
   Hónapja

   az valószínűleg azért terjedt el, mert 30 éves lerúgott jűrművektől várják egyesek a csodát

 41. Levente Szabó
  Levente Szabó
  Hónapja

  2.03=2egész 3tized?🤣

 42. András Mészáros
  András Mészáros
  Hónapja

  1.4 16v kell venni, nincs egr, nem is eszik aztán 20 lóval kevesebb, adó meg fele annyi rá

  1. Dreamer
   Dreamer
   Hónapja

   @Andras Kleistenes nekem van 1.4 75 le 1U Octiban, van 1.6 102 Le 1Z octiban, hát nem tudnám egyértelműen állítani, hogy a 102 Le jobban megy.

  2. Robi Szilagyi
   Robi Szilagyi
   Hónapja

   1.4-es, BXW 16v 86 LE, Seat Ibiza, remek!

  3. THE DOCTOR
   THE DOCTOR
   Hónapja

   Mint 1.4 16v tulaj mondom, hogy van EGR és be is szarik (Mert miért ne :) ) Viszont a kis porszívó motor(Szekunder levegő pumpa) valóban nincs ebben, helyette van nagy fogyasztás kis ménessel :D

  4. Andras Kleistenes
   Andras Kleistenes
   Hónapja

   Az 1,4 - es motort nem ajánlom ehhez a típushoz. Egyrèszt, rendkívül lomha ezzel a típussal, ráadásul az olajszivattyú eltömődèsre hajlamos

  5. Quercuscerriscerris
   Quercuscerriscerris
   Hónapja

   És még gyorshajtásért sem büntetik meg az embert.

 43. Elerik
  Elerik
  Hónapja

  Enyém az autó, és aki rosszat mond rá felrugdalom a háztetőkre!

  1. Mihály Micsinai
   Mihály Micsinai
   Hónapja

   @Világjáró tömegközlekedő Köszi.Majd a valódi gazdájának átadom.

  2. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   Szevasz. Nekem ilyen motor van a Leonba, az első lambda szonda hasonlóan nem működött. Javaslom tényleg ne szaladj venni bele újat 72000-ért. Előtte gyertya, szívósor, trafó és kábekejet nézd át. Utána lehet a szondát nézegetni. Nekem a szonda csere megoldotta a gondot.

  3. Elerik
   Elerik
   Hónapja

   @Easy Driver jó téged csak egy régi építésűre, de a többieket a panel tetőkre😂

  4. Easy Driver
   Easy Driver
   Hónapja

   Egyszerre többre is? Neeee... Kérlek, kegyelmezz! :D

 44. Richard Stefanits
  Richard Stefanits
  Hónapja

  Azt bírom, ahogy mindenki fintorog, hogy drága. Ha követitek a használt piacot mondjuk 1-2 éve, akkor látható, hogy az új autók elég erőteljes áremelkedése húzza maga után a használtpiacot is. Tehát ha olyan autót vettél, ami tartja az értékét, mondjuk 1-2-3 éven belül, lehet hogy drágábban el tudod adni, mint vetted. A piac meg beárazza az autókat egymáshoz képest. Tetszik avagy sem, számos oka van annak hogy VW termékei értéktartóbbak mint egy Astra vagy egy Focus, ennek egyik fő oka, hogy az üzembentartási és szerviz költségei többek között a fölényes eladott darabszámok miatt (platformtestvérekkel azonos alkatrészek mennek bele pl és évi 200k+ot adnak el csak golfból évek óta stabilan) alacsonyabbak a többinél, hatalmas szerviz tapasztalat adatbázis van mögöttük és egy rakás eszköz akár az otthon szerelők számára is elérhető árú, diagnosztikák, spec szerszámok. Bontott kasztnielemekből pl válogatni tudsz a színazonosak között. Ez ilyen egyszerű.

  1. Harsányi Zoltán
   Harsányi Zoltán
   Hónapja

   A magyar autópiac trianon függő.

  2. Golyó Peti
   Golyó Peti
   Hónapja

   🤣🤣🤣🤣🤣

 45. Bazsiboy12
  Bazsiboy12
  Hónapja

  Azzal 1-et értek,hogy az Astránál jobb,mondjuk focusnál vitatkoznék!

  1. Norbbika
   Norbbika
   Hónapja

   :D

 46. Gerrard Steven
  Gerrard Steven
  Hónapja

  Bárcsak láthatnák egy Opel Astra K-ról is egy videót, előre is köszönném!!!!??????????

  1. Vezess TV
   Vezess TV
   Hónapja

   @Elerik Nehogy ezt elhiggyétek, semmi közünk Elerikhez, nem ismerjük őt, nem állunk kapcsolatban vele.

  2. Gerrard Steven
   Gerrard Steven
   Hónapja

   @Elerik ne csináld itt a showt te senki házi mert szájba váglak!!

  3. Elerik
   Elerik
   Hónapja

   Üdv A vezess tv vezetőségétől írok,(én vagyok a szemüveges műsor vezető) még egy ilyen komment és felrugdallak!

  4. Gerrard Steven
   Gerrard Steven
   Hónapja

   @zalán ocskó mennyiért eladó???

  5. zalán ocskó
   zalán ocskó
   Hónapja

   @Gerrard Steven ja az is van benne csak azt is kifeledtem :D meg a kozelseget is kijelzi a vezeto elotti kijelzon

 47. Zsolt Török
  Zsolt Török
  Hónapja

  Asszem' ezeknek a rákfenéjük többek között a dugattyú repedéses "haláluk" xd Talán Novoth Tibor beszélt is róla :d

  1. Richard Stefanits
   Richard Stefanits
   Hónapja

   Az egy bizonyos motornál volt, ami az eléggé egyedi és technikailag egy igen összetett, korát megelőző kettős feltöltésű 1,4 TSI. A többit nem érinti, és ahhoz is van már módosított dugattyú.

 48. Szabolcs Kőszegi
  Szabolcs Kőszegi
  Hónapja

  Made in műanyag. Legjobb....

 49. Flugyko2
  Flugyko2
  Hónapja

  Nekunk is van egy 2007es 1.6os. Mi vagyunk a masodik tulaj. Az auto magyarorszagi. 136.000 kmrel vettuk at egy baratunktol. Most 185.000 kmnel jar. Varosi szaladgalosnak vettuk. Soha semmi baja nem volt. Sem nalunk, sem naluk. Rozsda sehol. Az ujonnan vett, 2018as japan nagyautonkban pedig 2x volt garancialis javitas.... Mindenkinek ajanljuk. Meg kell venni egy jobb allapotu magyarorszagit, igazolt eloelettel, leszervizelni es jo par evig huseges auto lesz. Es meg egy japanberenc (pl. en) is megszereti.

 50. Ákos Filep
  Ákos Filep
  Hónapja

  Nagy hulladék ez a motor majd amikor elkezd rángatni ingadozni az alapjárat és nincs hibakód se fals levegot nem szív minden jó és mégse na akkor majd elvisz az agyrák

  1. Ákos Filep
   Ákos Filep
   Hónapja

   @Szabolcs Kőszegi ez egy tavaszi napon volt a napon se volt 14-15 foknal melegebb

  2. Szabolcs Kőszegi
   Szabolcs Kőszegi
   Hónapja

   @Márton Nagy mit kell ezen? 40 fokos melegben járatod, nem hűti a menetszél. Az a rengeted műanyag csetresz, elfárad egyszer csak a hőterheléstől. Ja igen, némelyik műremek már műanyag olaj deklivel van szerelve. Mindenesetre ezek már nem arra vannak kitalálva, hogy egyhelyben járasd fél vagy órákat.

  3. Márton Nagy
   Márton Nagy
   Hónapja

   @Szabolcs Kőszegi Ezt fejtsd már ki légyszíves

  4. Szabolcs Kőszegi
   Szabolcs Kőszegi
   Hónapja

   Nem kellett volna a tacskó parkolóban fél órákat állva klímázni.

  5. Kory
   Kory
   Hónapja

   Olyan, hogy minden jó és mégse, nem létezik. 🙂 Akkor valami mégse jó.

 51. Kornél Kocsis
  Kornél Kocsis
  Hónapja

  Hát ez a hulladék se nekem való.Biztos csodálatos élmény lehet tankolni bele 8-10 litert százon....

  1. lol4224
   lol4224
   Hónapja

   mivan csóró :)

  2. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   El lehet vele járni hét literből is ha akarsz. Nem kell kinyomni a szemét neki.

  3. nagy feri
   nagy feri
   Hónapja

   Ne irigykedj :)

  4. Misi Pincsák
   Misi Pincsák
   Hónapja

   Bele ne halj.

 52. Balázs Solymos
  Balázs Solymos
  Hónapja

  'Nem szeretik a szerelők'... Az autószerelő nem a munkadíjból él ?! :) Sose értettem ezt a szöveget...

  1. Világjáró tömegközlekedő
   Világjáró tömegközlekedő
   Hónapja

   Sajnos saját tapasztalatból mondom egy ilyen motor vagy inkább tartozéka kapcsán, hogy a mai szerelő társadalom idehaza nagy lemaradás van. A legtöbb szerviz olaj meg fék cseréből él de ha már komolyabb gond van szétteszik a kezüket. Sokan csak a pénzt kérik el. Kevés a kivétel, és ezeket a kivételeket kell megtalálni és velük javíttatni bár lehet ők sokat elkérnek. Valamit valamiért.

  2. Quercuscerriscerris
   Quercuscerriscerris
   Hónapja

   De sokkal jobb könnyű munkával penzt keresni mint nehézzel.

  3. potyolo1
   potyolo1
   Hónapja

   Pedig ezeken a szarokon tanulnak a szerelők

  4. Easy Driver
   Easy Driver
   Hónapja

   Hangos szitokszavak attól még elhagyhatják a száját...

 53. Jason Vorhees
  Jason Vorhees
  Hónapja

  Kiváncsi lennék mit mondanának az én autómra?!😀szívesen be mutatnám egy e60 sedan 2008 ból 3.0diesel lci 525d

  1. Misi Pincsák
   Misi Pincsák
   Hónapja

   Inkább ne, dögunalom autó. Ha M5 lenne, az érdekelne.

 54. Mátyás Vásárhelyi
  Mátyás Vásárhelyi
  Hónapja

  nagyon szép autó! Nagyon jól néz ki!

 55. Tibor Rózsa
  Tibor Rózsa
  Hónapja

  Parkolni ki fog megtanulni? 🧐😀

 56. Péter Gerecs
  Péter Gerecs
  Hónapja

  4:12 Az a "porszívó motor" a szekunder levegő pumpa, ami csak hideg üzemben működik pár percig, friss levegőt szállít a katalizátor elé... semmi köze az EGR-hez, sem a kartergáz visszavezetéshez.

  1. Mate Gondi
   Mate Gondi
   Hónapja

   A szelessavu lambda szonda pedig nem sinusos jelet ad…

  2. Gergő Horváth
   Gergő Horváth
   Hónapja

   Én is felvisítottam, amikor ezt bemondta a “szakértő” 😂😂😂

 57. P.t
  P.t
  Hónapja

  Korrket auto de ennyit nem adnák érte 1 felett de 1,5 misi alatt valahol reális lenne.

  1. nagy feri
   nagy feri
   Hónapja

   @Szabolcs Tóth okos vagy jár a kiló krumpli.

  2. P.t
   P.t
   Hónapja

   @Tibor Mohácsi A címben említett két autó is megvásárolható ennyi pénzért és ki is lett emelve hogy vajon ez tud e többet nálluk hát nem nem tud. Erre írtam hogy korrekt de másfél felett nem éri meg

  3. Tibor Mohácsi
   Tibor Mohácsi
   Hónapja

   adnák ??? :) amugy lehet venni 5-ös Golfot 800 ért is de az olyan is lesz....

  4. Zsolt Papp
   Zsolt Papp
   Hónapja

   @Szabolcs Tóth Nem értek egyet veled, de tiszteletben tartom a nézetedet!

  5. Szabolcs Tóth
   Szabolcs Tóth
   Hónapja

   @Zsolt Papp igen tudom.. es ? 1.6-al semmilyen autot nem vennek.. oregasszonyoknak jo az max eljarni a lidl-be.. amugy egy fos.. 2 literes alatt nem is kene legyen egy auto sem

 58. Ágnes Terhes
  Ágnes Terhes
  Hónapja

  A Golf szériában a z 5-ös sorozat a legrosszabb változat, mint a motorválasztékban mint a karosszériában rengeteg tipushibával, nagyon drágán javíthatók, senkinek nem ajánlanám.

  1. Golyó Peti
   Golyó Peti
   Hónapja

   Maximálisan egyet èrtek ,a LEG rosszabb golf. Kell bizonyitèk, lépj be 5ös klubba facen, ès csak nèzelodj, 🤣 olyan problèmái vannak mindenkinek H vicc....de ez a videó az èlő példa ,130. Xxx kilomèterrel már is problèmák..beülsz egy kis ceed be, vagy egy hondába,Suzukiba, Yaris ba .....ugyan már ,vicc ez a kocsi mondom úgy h kiábrándult VW fan (voltam) már reálisan látom...... Ez egy problémás autó ha tetszik ha nem, lehet magad ámitani....fizetni fogsz előbb vagy utóbb, ne vegyél ilyet, ha vettèl, emlékezz majd a kommentemre,mikor fizeted a szerelonek a zsetont, a helyett H egy japán kisautóba ülve huznál a balcsira csajozni,ott áll majd , mert elvitte a lèt.

  2. Tibor Mohácsi
   Tibor Mohácsi
   Hónapja

   @Zaga ez se igy van, ujonnan vettünk egy 4-es Golfot 2002-ben,mai napig hibátlanul üzemel,sehol 1 rozsda sehol 1 hiba,nem is lesz eladva....

  3. Richard Stefanits
   Richard Stefanits
   Hónapja

   Nekem 5p toledom volt BKD 2.0 PD DSG váltóval, és a futóműelemeken meg a kipufogón légő felületi rozsdán kívül az egész kasztni patika volt 15 évesen és ha jól rémlik ez volt rokon az ötös golffal.

  4. Veres Adrián
   Veres Adrián
   Hónapja

   @* Robin Az 5-ös Golf jobban rohad mint a 4-es és ezt sokan állítják.

  5. Zaga
   Zaga
   Hónapja

   @Isaac Clarke Nem vitatom a hozzáértésed. De a nagy számú tapasztalatok alapján a 4-es sorozat volt a gáz. Utólag érthető, ott jött be az NHV és ennek alárendelt el sokmindent. Az is rohad, sőt. Az 5-os sokkal fejlettebb. Hogy mennyi hibája van, azt mindig viszonyítani kell ahhoz, hogy mit nyújt. Nyilván amiben nincs turbo, abban nem fog elromlani, de nem is lesz gazdaságos. A 4-es golfnal megbízhatóbb a 3-as...de hát nincs is benne annyi dolog...

 59. Gy. Balázs
  Gy. Balázs
  Hónapja

  2.0 pd motorom van igaz b6 passatban és nem golf 5-ben, de a g5 BKD motor és a B6 BKP teljesen ugyanaz, egyedüli külömbség, hogy a passat üzemanyagrendszere a híresen szar siemens, míg a golfé bosch. Hát ugye fikázza mindenki , hogy milyen rosszak is ezek a 2.0 pd-k , az enyémben jelenleg 355e km van , szó szerint semmi extra baja nem volt, a gyári siemens porlasztókat 2012-ben cserélték garanciálisan continentalra és azóta is tökéletes. Az autón el lett végezve 25e km-el ezelőtt egy nagyobbacska átalakítás és jelenleg a gyári motor 2.4 baron van megfújva egy jóval nagyobb turbóval , így kb 240~270 lóerőt ad le és köszöni bírja. :) A karbantartás a titok , ja meg persze , hogy nem kannás gázolajat kap..

  1. Gy. Balázs
   Gy. Balázs
   Hónapja

   @szekreny0 alázni nem szoktam vele senkit , nem egy gyorsulási autó , viszont normál közlekedésnél van egy kis dinamika , nem mint gyárilag. 1850kg sofőrrel együtt az autó , ezzel nem lehet nagy 0-100-akat futni , és valószínű , hogy a kézi 6-os váltó sem bírná sokáig , kevlár kuplung ide vagy oda.. Egyszóval nem sportautó , de jobb mint gyári 140 lóval😁

  2. szekreny0
   szekreny0
   Hónapja

   Légyszi írd már le miket aláztál 240~270LE-vel. Swifteket kihagyhatod, azokat a történeteket mindenki ismeri. 🤣👍

 60. NyomNyomi
  NyomNyomi
  Hónapja

  fosvágen az új hülyegyerek autó a pmvé mellett , ezt érzem ki

 61. gergo novak
  gergo novak
  Hónapja

  "folcvágen" Zseniális! :D

  1. Csendes Elme
   Csendes Elme
   Hónapja

   Folczwagen 😂

 62. Antal Gilinger
  Antal Gilinger
  Hónapja

  1.6 fsi-m van, semmi baja 235 ezer km-rel én ajánlom azt is

  1. Bence Nagy
   Bence Nagy
   Hónapja

   @Barna Sebestyén BP kaptam ezt az árajánlatot. Talán 320volt a legkevesebb okoskerékkel meg mindennel együtt. Alkatrész 200körül a maradék a munkadíj. A többi 4 helyről 400+ felett mondták.

  2. Barna Sebestyén
   Barna Sebestyén
   Hónapja

   1.6 FSI golfom van. 257 ezerbe van jelenleg gyári vezérlést 250 ezerbe cseréltem benne de nemtudom neked hol került 300 ezerbe, nekem 100 ezer volt a vezérlés csere. 60 ezret mentem az autóval a fent említett vezérlés cserén kivül csak olajat, szürőket és fékpofákat cseréltem benne, semmi komolyabb hibája nemvolt az autónak. Én nagyon megvagyok elégedve vele.

  3. Ádám Török
   Ádám Török
   Hónapja

   @Bence Nagy Nagyon szép köszönöm

  4. Bence Nagy
   Bence Nagy
   Hónapja

   @Ádám Török Nekem volt 1.6FSI-m és örülök, hogy eladtam. Több mint 300.000Ft a vezérlés csere és kb 60.000-80.000km bír. Nox szenzor 90%, hogy világítani fog (valószínű kitörlik ideiglenesen). A gyári szintén 300+ a bontott pedig szintén rövid ideig bírja. Ezeken kívül 1000+1 elektronikai problémája van és ha te is szereled az alkatrészár 20.000alatt szóba sem állnak veled. Nagyon drága fenttartani.

  5. Ádám Török
   Ádám Török
   Hónapja

   Szia én is 1.6 fsi-t akarók venni Valami tanácsot vagy segítséget kérhetek ? Mire kéne figyelni

 63. Viktor Nagy
  Viktor Nagy
  Hónapja

  Dràga ez mindenhogy

  1. Tibor Mohácsi
   Tibor Mohácsi
   Hónapja

   @Szabolcs Tóth ismerősöd jó hülye ha pár száz ezerért képes volt golfot venni, mire számitott ???? ennyi erővel vehetett volna 5-ös phélyemwét 800-ért aztán tátva marad a szája h évente 1 misi csak h állapotot megőrizze és akkor semmi extra... :)

  2. Szabolcs Tóth
   Szabolcs Tóth
   Hónapja

   @Dicső Dominik ismerosom vett golfot, parszaz ezerert.. aztan utana rakoltott annyit hogy tobb mint 1 millaba allt meg neki. Ne gyere a suket dumaddal fiam.. minden auto jo, ha megfeleloen karbantartjak.. a golfot egy gyerekes auto, egy felnottnek nem valo

  3. Dicső Dominik
   Dicső Dominik
   Hónapja

   @Szabolcs Tóth Inkább egy G Astra mint Golf?😂 Volt egy G Astrank 120 ezer (valós ellenőrzött km) és a gatyankat rá költöttük. Nagyon sok barátunk ismerősünk is így járt az Opellal. Amióta Volkswagen van a családban alig költünk rá. Mert minőségi autó.

  4. Dicső Dominik
   Dicső Dominik
   Hónapja

   @Szabolcs Tóth Vegyél akkor. Csak ez a Golf 20 év múlva is autó lesz. Ertektarto. Tapasztalatbol beszélek.

  5. Tibor Mohácsi
   Tibor Mohácsi
   Hónapja

   @Szabolcs Tóth 😅😅😅

 64. Ádám Horváth
  Ádám Horváth
  Hónapja

  Erről a legjobb térkihasználásról azért kérdezzétek meg a korabeli Civicet is.

  1. Ccsba Ihh
   Ccsba Ihh
   25 napja

   @Bence Nagy 7 gen civic térkihasználtságánál nem sok jobb van..

  2. Elerik
   Elerik
   Hónapja

   @Bence Nagy Akkor a tiéd törött autó lehetett..

  3. Bence Nagy
   Bence Nagy
   Hónapja

   @Elerik A Golf is zörgött ennyire. 16-17 éves autótól mit vársz?

  4. Elerik
   Elerik
   Hónapja

   @Bence Nagy ripeg ropognak már az illesztések a papír japánban?

  5. Bence Nagy
   Bence Nagy
   Hónapja

   Golf V volt és most Civic 7gen van. Nem véletlenül váltottam, de a térkihasználtság valóban jobb volt a Golfban. Mondjuk majdnem minden más rosszabb.

 65. Péter Ormándi
  Péter Ormándi
  Hónapja

  Ez a cím nem lett valami okos döntés! Egy autót az állapota határoz meg mindegy a márkajel elől... Nem hinném, hogy többet érne Focusból meg Astrából (és mindenből) van jobb és lerúgott állapotú!! Nem több és jobb a vw egyik márkánál sem ugyanugy annak is megvannak a bajai! Ennyi

 66. Bence Balázs
  Bence Balázs
  Hónapja

  Ekkora baromságot, hogy a szívósort le kell venni egy gyertyacseréhez..😂😂😂 itt cseréltem ki a parkolóba a panel előtt.

  1. Elerik
   Elerik
   Hónapja

   Bgu-ban cseréltem én is mindenféle szétszedés nélkül, erre azt mondani hogy a szerelők nem szeretik meg bonyolult..Hát ott több kerdes merül fel

  2. Hunter
   Hunter
   Hónapja

   Tényleg ki lehet cserélni. 😉

  3. Bence Balázs
   Bence Balázs
   Hónapja

   @Dreamer igen BSE

  4. Dreamer
   Dreamer
   Hónapja

   Biztos ez a motorkód?

  5. Jenő Kiss
   Jenő Kiss
   Hónapja

   Én is!

 67. Dénes Balázs
  Dénes Balázs
  Hónapja

  Gyakorlatilag egyik motor sem ajánlott, de a sok sznob szerint sokat ér, mert fosvagen.

  1. Dénes Balázs
   Dénes Balázs
   Hónapja

   Magyarán cseréled a gyár által belerakott szar alkatrészeket, akkor miért is nem lett szarnak gyártva?

  2. Szabó Bence
   Szabó Bence
   Hónapja

   @György Guj A CR TDI megint más,az már valóban egy nagyon jó konstrukció.Az azt megelőző 2.0 sima TDI-vel vannak problémák.

  3. György Guj
   György Guj
   Hónapja

   @Szabó Bence Nekem golf6 kombim van 2.0 crtdi, 310 ezernél kutya baja, olajat sem eszi, dinamikus.

  4. Richard Stefanits
   Richard Stefanits
   Hónapja

   1,9 PD, a vásárlás után kicserélteted a hajtókacsapágyakat, és örök mint a nyomor. 2.0 BKD, BMM, cserélsz olajat, szűrőket, hidegen nem nyomod neki (mint semmi másnak) örök mint a nyomor. 1,6, cseréled az olajat, szűrőket, és örök mint a nyomor. Másfélszer annyit tankolsz bele, mint egy PD-be. Csapágysor csere olaj, szűrővel együtt 60k az 1,9-be. Volt BKD motoros DSG-m, azon túl, hogy sokat evett (6,7l/100km) és mindent le kellett rajta szervizelni amikor megvettem + gumik + akku tette a dolgát. A buzuki stiftet felemlegetni elég csúf dolog, 110-nél halálfélelmed van benne, ha valamit elkottázol úgy vágják le rólad mint te bontod a tonhalkonzervet, illetve beleülve olyan csöves a belseje mint a kukorica. Az utódja már messze nem olyan "tartós" és "soseromlikel". 100k km után ki van szakadva az üléspárna, világít a check engine, a váltó és az abs kocka már volt cserélve vagy javítva ésatöbbi.

  5. * Robin
   * Robin
   Hónapja

   @potyolo1 Nem jó az összes és ezt sehol nem állítottam 😃

 68. Irány Az egyetem
  Irány Az egyetem
  Hónapja

  Golf 4 1.4 nem lesz? 🥲

  1. Veres Adrián
   Veres Adrián
   Hónapja

   @Irány Az egyetem Volt 1.4 Ahw-m hát 75 lóerő nem egy versenyautó,de a-tól b-ig elvitt. Inkább 1.6-ot nézzél azzal jobban jársz.

  2. Rol Rol
   Rol Rol
   Hónapja

   Olyan lusta mint a csiga amúgy megbízható ha normális allapotút talaálsz

  3. Irány Az egyetem
   Irány Az egyetem
   Hónapja

   @Tibor Nagy valami velemeny az 1.4es motorrol golf 4?

  4. Tibor Nagy
   Tibor Nagy
   Hónapja

   Gondolom ha valaki felajánl egyet, akkor lesz.

 69. Tibor Orbàn
  Tibor Orbàn
  Hónapja

  igazi foskupac

  1. Easy Driver
   Easy Driver
   Hónapja

   @* Robin Kérlek, majd részletezd, mik ezek az ostobaságok. Hirtelen nem tudom, mikre gondolsz, de elmerülhetünk majd ezekben a jövőben. Lenyűgöz túláradó szakértelmed, de attól tartok, nem vagyok rá méltó, hogy az árnyékodhoz felérjek...

  2. * Robin
   * Robin
   Hónapja

   @Easy Driver Szintén zenész te 😃😃😃 egy hajóban evezünk. Sokszor muszáj válaszolnom a kommentjeidre, mert fáj hogy ekkora ostobaságot hogy lehet összehordani. Szállj be a Genesisbe aztán gurulj egyet a körúton, hátha attól lenyugszol

  3. Easy Driver
   Easy Driver
   Hónapja

   @* Robin Ennek te vagy az egyik élő példája. Mindenhol ott ugatsz, egy fórumot se lehet kifogni, amin nem vagy ott...

  4. * Robin
   * Robin
   Hónapja

   @White Chriss Fogalma sincs milyen autó, ebben a videóban látja először meg az utcán parkolva de azért foskupac 😃😃😃 az interneten vannak a legnagyobb szakértők, még a profi autószerelőknél és mérnököknél is többet tudnak beszarás 😃

  5. White Chriss
   White Chriss
   Hónapja

   @* Robin Igen,mindig az a jó ami épp a birtokolt járgány minden más szar!Tibor barátunk is így gondolja a körbe fosott F Astrájával:D

 70. KoDa
  KoDa
  Hónapja

  Nem is lehet jobban indítani a reggelt