Telefonozás - Ezért nincs kedved semmihez

206 Megtekintés 21 E
Szórakozás

Ismerkedős (csajozós) kurzus : attracted.hu/
Magabiztosság és Karizma : socialized.hu
Gyere hozzám Személyi edzésre (Budapesten, Budán)
Konditermi és saját testsúlyos edzés
Jelentkezni e-mailben tudsz: sikerrehangolva.org@gmail.com
Facebook csoport (csatlakozáshoz a kérdésekre válaszolni kell!) groups/501245563584359/

Megjegyzés

 1. Kristof McPe
  Kristof McPe
  5 napja

  4:12 "Leülni tanulni 4-5órát?" Én: attól függ, hogy mit... "Elmenni edzeni?" Én: felhívom Balázst és Marcit és csapassuk! "Dolgozni egy saját projekten?" Én: Írok Bencének, és fojtatjuk a közösen csinált számítógépes játékunk készítését

 2. Laszlo Markos
  Laszlo Markos
  16 napja

  Köszönöm az Úrnak, hogy létezel, és köszi neked a sok hasznos oktató videót amit készítesz. Isten áldja meg a munkádat és életedet.

 3. Laczko Lilla
  Laczko Lilla
  28 napja

  Köszönjük ezt az informatív, hasznos videót! Nagy igazságokat gyűjtöttél össze! Csak így tovább! Egyébként ajánlom figyelmetekbe a Screen Time nevű alkalmazást. Megmutatja, hogy mennyit telefonoztál, illetve, hogy mire ment el az a sok telefon elött töltött óra. Érdemes letölteni, érdekes:)

 4. Fekete Péter
  Fekete Péter
  29 napja

  Most ha nem veszem elo a telefont nemtudom megnezni a videoid 🥴

 5. Daniel Stefanut-Györfi
  Daniel Stefanut-Györfi
  Hónapja

  Köszönöm ezt a videót, nagyon hasznos számomra. Sajnos hullámvölgyszerűen néha jobban megy, aztán újra többet nyomkodom a telefonom. Valami más is eszembe jutott erről a videóról, méghozzá az, hogy nagyon szeretek zenét hallgatni és állandóan fülhallgatóval sétálni, közlekedni, amihez szintén a telefonomra van szükségem. Ez mennyire termel dopamint és milyen hatással lehet az emberekre?

  1. Sikerre Hangolva
   Sikerre Hangolva
   Hónapja

   @Dani SGY Ezen szerintem nem kell aggodnod. Maximum azert okoz gondot, mert igy kizarod a tobbi enbert, nem ismerkedsz a kornyezeteddel.

 6. Om Ve
  Om Ve
  Hónapja

  Igaz! Régen mikor gyerek voltam mindig volt kedvem de mióta telefonozok 2-3 éve egy unalom fáradság fölösleg vagyok

 7. Rachel Amber
  Rachel Amber
  Hónapja

  Ha már az önfejlesztésnél tartunk, nem ártana egy kicsit fejleszteni a beszéd technikádat, ugyanis nekem ez az első videó, amit tőled látok és iszonyúan zavar, ahogyan hangsúlyozol. Nehezen tudtam a tartalomra fókuszálni emiatt. Ez csak egy építő jellegű kritika a videó készítőjének. Senki ne értse félre! :)

 8. Leila Gegesi
  Leila Gegesi
  Hónapja

  gyerekek... amikor hallgattam ezt a videót, akkor sikerült úgy elaztatnom a telefonomat, hogy azóta sem működik....

 9. Ottika Galambosi
  Ottika Galambosi
  Hónapja

  Nagyon szépen köszönöm meg foggadom a szavaidat

 10. Csaba Virágh
  Csaba Virágh
  Hónapja

  Mikor meglátom hogy Miami-ban nyaral: 'Szegény hülye, tuti most rámolják ki a házát.'

 11. Viktor Molnár
  Viktor Molnár
  Hónapja

  A telefon és a net úgy van kitalálva hogy gyorsan változzon mindig új és új élményt adjon az agynak. És szép színes ez is fontos. És olyan gyorsan és érdekesen változik hogy ahoz képest minden ami a valóságban van minden nagyon lassú és így unalmas is lesz. Függőséget okoz és megváltoztatja az agyunkat. pedig nem szabadna elfelejtenünk hogy ez nem a valóság. Az egész csak egy illúzió. És ami a legnagyobb baj hogy minden idő amit ezzel töltünk az mind egy elfecsérelt idő. Mire juthatnánk ha ugyanezt az időt valami valóságos hasznos dologgal töltenénk el? Pl tanulás, munka,

  1. Om Ve
   Om Ve
   Hónapja

   Igaz, igaz👍👍

 12. Ábel Nyerges
  Ábel Nyerges
  Hónapja

  Nekem te okozol függőséget, mert olyan jók a videóid :-D

 13. Zoltán Somogyvári
  Zoltán Somogyvári
  Hónapja

  Dani! Köszönöm, hogy a videóval felhívtad a figyelmemet a tiszta énidő fontosságára.

 14. Emma H.
  Emma H.
  Hónapja

  Azt hiszem ismét meg van a következő téma amit cserkész gyülésen fogunk megvitatni! 😃Nagyon sokszor taplalkozom a Te videóidból, mindig megihletnek! Fontos hogy a fiatalok, beleértve engem is többet foglalkozzunk ilyen és hasonló témákkal. Köszönöm szépen ezt a videót! Igyekszem tovább adni a tudást 😊

 15. Johanna Dezsényi
  Johanna Dezsényi
  Hónapja

  Az a kérdésem lenne hogyha én megtanulom mértékkel használni a telefonom és szeretnék a barátaimmal időt tölteni de ők csak a telefonjukkal vannak elfoglalva és csak a csoportokban beszélgetnek amikben én nem vagyok érdekelt és sokszor mérgesek rám hogy nem olvastam végig mind a 300 üzenet naponta. Valamint ha csinálnak egy képet a helyet hogy megélnék a pillanatot rögtön kirakják valahova de én ezzel nem értek egyet ezért a legtöbb közös képen nem is vagyok rajta vagy amin rajta vagyok, mérgesek lesznek hogy azt nem tudják kirakni emiatt kiszorítanak és eltávolodunk, konfliktus lesz köztünk. Hogyan tudnám őket jobb belátásra bírni, kérlek segíts.

 16. MegaAbgt
  MegaAbgt
  Hónapja

  Csajoknak már az insta a pasijuk, ezért hAlnak meg egyedül:)

 17. Péter Németh
  Péter Németh
  2 hónapja

  5:52 ez a 99-es buszon nem igaz, ott pont attól nem érzem magam biztonságban, ha elöl van

 18. Niverius
  Niverius
  2 hónapja

  Csak a szokásos féligazság-gyűjtemény. Már azt hittem valami komolyabb. Amúgy figyelsz te egyáltalán a videóid bizontságára???, KÉTSZER FAGYOTT EL A GÉPEM MIALATT EZT A KOMMENTET PRÓBÁLTAM ÍRNI!!!

 19. Zalán Matisz-Rohlicsek
  Zalán Matisz-Rohlicsek
  2 hónapja

  Köszi szépen ezt a videót! Én nagyon telefon függő voltam ( game-eltem) mert nem volt hobbim, de már találtam és volt amikor egy hétig rá se néztem a játékra.🙂

 20. Hangai Zoltán
  Hangai Zoltán
  2 hónapja

  fuu basszameg nagyongyorsan változtatnom kell az életemen már pár hete fontolgatom ezt a gondolatot de ez a videó egy ilyen megerősítés volt és ráébresztett hogy én tényleg függő vagyok... egyszerűen mostanában annyira kedvetlen vagyok és olyan fáradékony de mostmár tudom hogy miért köszönöm ezt a videót

 21. Emese Cilling
  Emese Cilling
  2 hónapja

  Azt hiszem erre a pofonra már szükségem volt holott magam is tudtam 😔 köszönöm 🙂

 22. Dymitr Shields
  Dymitr Shields
  2 hónapja

  Én napi átlagban 1órát töltök a facebookon. Köszönhető annak is,hogy moderátor vagyok az egyik csoportban. Játékaim is vannak. Munkába menet meg hazafele 45-perc. Itthon hétvégén lenyomom a 2-3órát csakumpakk minden játékommal együtt. A buszon vagy zenét hallgatok vagy játszok rajta. Csupán azért meet gyűlölöm ezt a maszkolós-covidos hisztis világot. Főleg azt utálom benne,hogy mindenhol a pofámba tolják napi 5000x,hogy "Vigyázzunk egymásra,vedd fel a maszkot,oltasd be magad" A munkámban meg unatkozok annyit,hogy néha úgy érzem elalszom. De előszeretettel nyomatják a retró rádiót a munkatársaim amitől ismételten égnek áll a hajam 😂🤣

 23. Miklos Juhasz
  Miklos Juhasz
  2 hónapja

  Azt szeretném kérdezni hogy ha zenét hallgatok az is függöség, mert ha nem tudok ugy utazni akkárhova ha nem tudok zenéthalgatni mert általába gyorsabban telik vele az idő és megtud nyugtatni erre is ha tudsz valamit mondani, válaszodat előre is köszönöm 😉

 24. Hanna_BS
  Hanna_BS
  2 hónapja

  Nagyon sokat segitesz nekem, köszönöm

 25. Luca Pető
  Luca Pető
  2 hónapja

  huuuuu köszönöm

 26. Wedge Antilles
  Wedge Antilles
  2 hónapja

  Jó kis videó! Hogy állsz a KV nélküliséggel? Tartod azóta is? Részeben a Te hatásodra több mint 10 napja nem kávézok... :)

  1. Sikerre Hangolva
   Sikerre Hangolva
   2 hónapja

   @Werge Antilles Szia ! Szuperul. Most mar eljutottam arra a szintre, hogy idonkent nagyon pici mennyiseget iszok. (Teaskanal fele instant kaveval...) Egy egy nehezebb edzes elott. Igy is hipererzekenyseget erzek a koffeinre, eloszor csak kapkodtam a szemem. A legjobb az egeszben, hogy nem ereztem “high” erzest a kavetol. Masnap pedig nem ereztem a letargiat se. Szoval abszolut elegedett vagyok, igy pedig, amig kordaban van tartva heti 1-2x teljesitmenyfokozonak hasznalhato. Az a szabalyom, hogy egymas utan 2x nem szabad innom. Egy espressotol fejre allnek az tuti. Sok sikert, varom majd a tapasztalataidat :)

 27. Dy Treb
  Dy Treb
  2 hónapja

  Inkább hányszor teszed le...

 28. The Fallen Angel :3
  The Fallen Angel :3
  2 hónapja

  Én úgy lázűtszik me, is voltam függő :)

 29. Mr. Fakeman
  Mr. Fakeman
  2 hónapja

  Nem kellenek ezek a csiricsáré thumbnail-ek, továbbá az eredeti cím is jó volt. Enélkül is olyanok a videók jelentős része, hogy érdemes megnézni és fontolóra venni a bennük taglaltakat.

  1. Sikerre Hangolva
   Sikerre Hangolva
   2 hónapja

   @Mr. Fakeman Halas vagyok, hogy igy gondolod, de sajnos a youtube algoritmus es az emberek megkovetelik. Szivem szerint en se igy csinalnam :)

 30. Balázs Káldi
  Balázs Káldi
  2 hónapja

  Jó hogy telefonon nézem a videót 😀

  1. Nándor Pető
   Nándor Pető
   2 hónapja

   😂

 31. Adam David
  Adam David
  2 hónapja

  Köszönöm Szépen

 32. andrás
  andrás
  2 hónapja

  1. A telefenozás nagyón róssz 2.A telefenozás nagyón róssz 3. A telefenozás nagyón róssz 4. A telefenozás nagyón róssz 5. A telefenozás nagyón róssz 6. Igen direkt így írtam 7. A saját sz@raid akarod eladni 8. Ez a boomer hozáálás nagyon unszimpatikus csomó embernek.

 33. istvan estovk
  istvan estovk
  2 hónapja

  Köszönöm, hogy rá ébreszettél arra, mennyire is a telefonhoz igazodom... Füghőnek még nem mondanám magam de messze túl sok időt töltök én is a telefonnal. Van egy számomra nagyon meghatározó magyar rap szám, most a nyáron lesz 10 éves, amit már régóta el akartam készíteni sajátkezüleg. Mivel zongorázni tudok és a szám nagy része abból áll ezért szerettem volna megtanulni, de eddig bármikor ültem volna neki, vagy a telefon vagy egy kontroller került a kezem közé... Mostmár, hogy éreztetted velem, hogy a telefon mennyire demotiváló és néha lehangoló, mostmár fogom tudni hogyan beosztani az időmet. Köszönöm.

 34. Dániel Molnár
  Dániel Molnár
  2 hónapja

  A videó előtt kb. egy héttel döntöttem úgy, hogy felhagyok a social media appokkal. Rájöttem, hogy ez függőség és a videóban szinte magamra ismertem! Azóta sokkal nyugodtabbnak érem magam és tök király minden. Szóval én is ajánlom ezt a "Social Media Detox"-ot! ;)

 35. Mini Movie
  Mini Movie
  2 hónapja

  Letettem a telefont és rogtön lett barátnőm!👍🏻

 36. Vrxote FN
  Vrxote FN
  2 hónapja

  Elképesztő, hogy mindig van egy videód ami segít boldogabb lenni! Köszönöm

 37. LMonor
  LMonor
  2 hónapja

  1x-se veszem elő a telóm kb xd

 38. András Farkas
  András Farkas
  2 hónapja

  nem tom sztem unalmasak az okostelefonok

 39. Eszter Flóra Kovács
  Eszter Flóra Kovács
  2 hónapja

  Dehát ha nem telefonomomon akkor lemaradok az új sikerrehangolva videókról

 40. HitelbeVettBor
  HitelbeVettBor
  2 hónapja

  Nem szokásom utazni, nem kell sehova mennem, így inkább a gép előtt vagyok a legtöbbet. XD

 41. Steve Neve
  Steve Neve
  2 hónapja

  Jó nagy hülyeséget írsz ! A holtidőket okosan is el lehet tölteni a telefonnal. Tudományos, fejlesztő videókat nézek, nyelvet tanulok a *telefonon* ! Mellette havi 1-2 könyvet is olvasok. Szóval nem a telefonnal van a baj, ha valaki hülye az a telefon nélkül is hülye !

  1. Nándor Pető
   Nándor Pető
   2 hónapja

   Igaz

  2. Steve Neve
   Steve Neve
   2 hónapja

   @Sikerre HangolvaIgazad van, sorry.

  3. Sikerre Hangolva
   Sikerre Hangolva
   2 hónapja

   @Steve Neve Ha végignéznéd a videót, akkor látnád, hogy ezt a felét én is támogattam...

 42. Hanna Pere
  Hanna Pere
  2 hónapja

  Az én radikális megoldásom az volt, hogy amikor - pont újévkor - összetört az okos telefonom, nem újabbra, modernebbre cseréltem, hanem nyomógombos Nokiára. Az okos telefonon sem szóltak értesítések, nem volt sok app sem, inkább csak az volt a baj, hogy mindig szólt egy videó a háttérben.... Éppen ezért én nem is éreztem, hogy gáz lenne, vagy túlzás. Na de nem fogok, hazudni, nagyon érdekes volt a váltás, igazából nem volt valami jó érzés. Azt sem tudtam másfél hétig, hogy mit kezdjek magammal. Úgy éreztem, hogy egy csomó mindenről lemaradok. Idővel rájöttem, hogy elég napi 1 × is felmenni az internetre, félórában lecsekkolni mindent amit szeretnék, és pont ugyanannyira képben vagyok, mint régen, csak felesleges sallang nélkül. Tényleg érezhető, hogy koncentráltabb lettem, egy napom sokkal hatékonyabb. Fele idő alatt végzek mindennel... Szóval megszerettem a telefonomat. Eszmei értéke van, és hálás vagyok hogy ezt a döntést meghoztam. És ha netán idővel visszaváltok megint érintőképernyősre, megelőlegezem a bizalmat magamnak, hogy sokkal jobban tudok együtt élni vele mint ezelőtt.

  1. Hanna Pere
   Hanna Pere
   2 hónapja

   @Poroszlai Roland Nem rajtam múlik igazából. Én magamnak nem veszek... :)

  2. Poroszlai Roland
   Poroszlai Roland
   2 hónapja

   @Hanna Pere Igen megértem. Bár szerintem nem sokáig fogod bírni. 😉

  3. Hanna Pere
   Hanna Pere
   2 hónapja

   @Poroszlai Roland Persze, abszolút értem. Sőt számtalanszor fogom a fejem, hogy nem tudok épp ránézni egy e-mailre, nem nyit meg a telefonom PDF-et, nem tudok képeket készíteni... Ezért mondom, hogy valószínűleg én is vissza fogok térni valamikor az okos telefonhoz, de nekem kell most ez a kis detox. :D

  4. Poroszlai Roland
   Poroszlai Roland
   2 hónapja

   Jól döntöttél Hanna. Bár valakinek a munkájához kell az okos telefon. Erre is lehetne gondolni.

 43. Márton Ivánczi
  Márton Ivánczi
  2 hónapja

  Soha nem voltam mobilfüggő, nem is értem teljesen az ilyen embereket. Ettől a videótól pont ezért kicsit pozitívabbnak látom az életem, hogy mit sikerült megúsznom.

 44. Greta Jung
  Greta Jung
  2 hónapja

  Nagyon Jò!

 45. András Bagarus
  András Bagarus
  2 hónapja

  Barátnőm folyton ezzel piszkál, hogy sokat használom a telefonom. Nagyon nagy segítség nekem ez a videó! Nekem erről a rossz szokásról kell leszoknom, neki meg a dohányzásról. Sikerülni fog, előre visszük egymást az életben! Köszönjük!

 46. Marcell Ruip
  Marcell Ruip
  2 hónapja

  Én csak,arra használom,amire kell. Telefonálás,üzenetek megtekintése,aztán elteszem.

 47. Mateo
  Mateo
  2 hónapja

  Nekem az egyik legnagyobb problémám, hogy ma már mindenki csak messengeren képes keresni ha akar valamit, még akkor is ha nagyon sürgős. Ha meg nem válaszolok 20 percen belül akkor meg le vagyok cseszve hogy miért nem nézem a telefonom. Mondom b*szki ott van a számom, hívjál fel ha van valami de ne várja már el senki, hogy egész nap a pittyegésre figyeljek....igyekszem napi 2-3x ránézni a közösségi médiára, de így azért elég nehéz.

 48. Márk Andorka
  Márk Andorka
  2 hónapja

  Én azt mondom, mindent mértékkel kell használni és tudatosan, ahogy a videóban is mondtad! Nem a telefon hibája, a függőséged, hanem a tied, hogy mértéktelenül használod! Bár azt hozzá kell tenni, hogy bizony nehéz ellenállni az alkalmazások értesítéseinek, mert - ahogy a videóban is elhangzott - nem tudja az agyad, hogy mire számítson, és azt gondolod, fontos (pl. a rokonod segítséget kér, stb.), közben meg lehet, hogy egyáltalán nem. Én is ráeszméltem, hogy nem állapot, amit művelek a telefonnal nap mint nap, és már egy ideje próbálom csökkenteni és egyben tudatosan használni. Régebben nagyon nagy gamer voltam telón, kivittem amennyira csak lehett azt (CoD Mobile), és a szüleim tiltottak le erről. Persze akkor nagyon dühös voltam, de mostmár (sose gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondom majd) egyáltalán nem, és majdhogynem örülök neki, és köszönettel tartozom, hogy lekapcsoltal engem. Így végre (tudat alatt) volt időm magamba szállni, és elgondolkozni az életemen. És sok mindenre rájöttem, sok mindent átértékeltem. Ezt gondoltam azért osztom meg nyilvánosan, hogy aki ebben a helyzetben van, mint én voltam, az kicsit elgondolkozzon a dolgokon. Ha már eddig elolvastad, akkor látom érted a lényeget. ;) (Ezt is telefonról írtam. 🙂)

  1. CFaV
   CFaV
   Hónapja

   "Bár azt hozzá kell tenni, hogy bizony nehéz ellenállni az alkalmazások értesítéseinek, mert - ahogy a videóban is elhangzott - nem tudja az agyad, hogy mire számítson, és azt gondolod, fontos (pl. a rokonod segítséget kér, stb.), közben meg lehet, hogy egyáltalán nem." Igen. Az ember kíváncsi természetű. Furdal minket az emberi kíváncsiság.

 49. Bendegúz Tóth-Nagy
  Bendegúz Tóth-Nagy
  2 hónapja

  Azt szeretném kérdezni, hogy ha én csak zenehallgatásra használom a telefonomat, az is a negatív stimulációk közé tartozik? ( Alapvetően olvasni szoktam és zenét hallgatni és, hogy az állandó értesítéseket elkerüljem soha nem volt és nem is lesz internet a telefonomon.)

  1. Sikerre Hangolva
   Sikerre Hangolva
   2 hónapja

   @Bendegúz Tórh-Nagy Nem, az mehet :)

 50. Viktor Kalina
  Viktor Kalina
  2 hónapja

  Olyan érzelmeket váltott ki belőlem a videó, hogy falhoz vágtam a telefonomat. Miastv msr nwe4m erzwkel remresen. Haftja nen hafzmalom abnyit et ufan.

 51. Gondoltad volna?
  Gondoltad volna?
  2 hónapja

  És a videó vége csak nem facebook reklám? 😂 Imádom Amúgy nagyon jó videó lett, ajánlom és ajánlani fogom mindenkinek a csatornát!

 52. Sándor Krihivszkij
  Sándor Krihivszkij
  2 hónapja

  Köszönjük ismét neked🙂

 53. Szovák Sára
  Szovák Sára
  2 hónapja

  Igazából csak 1× mert reggel veszem elő és este teszem le

 54. Dominik Sebestyén Zoltán
  Dominik Sebestyén Zoltán
  2 hónapja

  Én egy nap egyszer veszem elő, de akkor el nem teszem 😀

 55. Dave
  Dave
  2 hónapja

  Én kénytelen vagyok többször elővenni a telefonom, mivel párommal mindketten a horvát határ mentén élünk, én itthon, ő pedig horvát oldalon, egymástól mindösszesen 25km-re és ez az elb*szott, túlfújt műsor miatt, ami miatt határzár van, tavaly tavasszal 3 hónapig, most december eleje óta pedig már két hónapja nem láthatjuk egymást, így marad a Messenger szerelem... senkinek nem kívánom ezt a helyzetet.

 56. csaba5446
  csaba5446
  2 hónapja

  Köszönjük ezt a remek videót velem sose volt gond a telefonozás akkor amikor éreztem hogy semmi köze sincs amit csináltam értesítés ide vagy oda.

 57. Attila Kormos
  Attila Kormos
  2 hónapja

  Egyszerű a megoldás egy GagyiFon beszerzése.

 58. Marci János
  Marci János
  2 hónapja

  Korábban én is sokat használtam a telefonomat, amiket a videóban elmondtál az sokáig rám is igaz volt bár egy fontos külömbség azért akadt mert én nem tudok három órát csak a telefonra koncentrálni már egy óra után is fájni kezd a fejem vagy érzem, hogy szükségem volna egy kis mozgásra de tény sokat használtam. Nekem előnyöm, hogy mivel extrovertált vagyok soha nem volt gondom a kommunikációval mégis mikor csökkentettem a telefon használatát rengeteg előnyét kezdtem tspasztalni nálam az egyik legnagyobb az, hogy rengeteg érdekes dolog történik velem és egyre több embert idsmertrm meg. Szerintem a legnagyobb probléma az, hogy az iskolában lehet ezt használni így elvész az iskola második célja tehát a szociális élete a gyereknek. Megoldás lehetne az, hogy a gyereknek le kell adni a telefonját az iskolában (sajnos csak szimplán kikapcsoltatni a telefont nem megoldás mert ezt a gyerekek könnyen kijátszhatják) szerencsére van erre akarat a Szabadság. hun például pont ezt írták le tisztázták, hogy a teknikai fejlődést nem lehet és nem is szabad mrgállítani de fontos, hogy a fiatalokat megvédjék ennek veszélyeitől főleg mert kamasz korban kell a legtöbbet barátkozni ismerkedni az ember itt fedezi fel magát és az állandó telefon használat pont ezt nehezíti meg.

 59. Gamer Szemcsi
  Gamer Szemcsi
  2 hónapja

  Nagyon hasznosak a videóid :) Köszönöm :D

 60. Antal Jakab
  Antal Jakab
  2 hónapja

  Szerintem az a legobb, ha van valaki aki ,,vigyáz a telefonodra" például édesanyád. Ha te lelkileg elfáradtál sokkal nehezebb önmegtartóztatni magad. A suliban pedig legyen kikapcsolva! Nem kell tanítási időben neked az! Sokszor szeretem az okzatási reformokat de a telefonozás szünetbéli engedéjezésével ne értek eggyet. Suliban tudsz a legtöbbet szocializálódni. Ne hagyd ki! Ha a szüneteket a sarokban telefonozva töltöd akkor szerintem az baj. Meg kell tudnod lenni nélküle!

 61. NobodyKnow
  NobodyKnow
  2 hónapja

  Köszi a videót, én az átlagnál többet nyomkodom a telefonom, viszont nekem az képernyőidőm 95% HUfrom, viszont volt már, hogy egy hét szünetet tartottam, és rengeteget tanított, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki.

 62. Ádám Daróczi
  Ádám Daróczi
  2 hónapja

  Sajnos kívülről egyszerübb okosnak lenni...én egy tizenéves fiú vagyok és nem szégyenlem bevallani hogy rengeteget telefonozom. Nem csak social media, de a multiplayer játékok is beszippantanak. Nagyon régóta próbálom megváltoztatni ezt a szemvedélyt de eddig nem sikerült. Remélem hogy ha ezeket a tanácsokat megpróbálom hasznosítani változást érhetek el az életemben. Sikerül emberekkel ismerkednem és egy boldog fiatalkor elé nézek majd.

  1. MR mxc2
   MR mxc2
   2 hónapja

   @Sikerre Hangolva Metin2?😁

  2. Sikerre Hangolva
   Sikerre Hangolva
   2 hónapja

   @Ádám Daróczi Hajrá! Én anno mmorpg függő voltam. Van tapasztalatom sajnos...

 63. Ábel Földi
  Ábel Földi
  2 hónapja

  Köszönjük ezt a remek, informatív videót! Rengeteg igazságot gyűjtöttél össze. :)

 64. Bálint Szarka
  Bálint Szarka
  2 hónapja

  Szerintem a legtöbb fiatal nem csak a közösségi oldalakon van, hanem gamel a telefonjaikon. Például egy Genshin impact maraton, vagy esetleg sokkal egyszerűbb játékokba való rendszeres bejelentkezés teszi a legtöbb tinédzsert függővé. Daily Login reward? Hát persze, minden nap be kell lépnem! Competitive clánban vagyok? Aktívnak kell lennem, különben kirúgnak! És így tovább... Nagyon sokan csak az online játékok miatti külső nyomás miatt nem képesek elszakadni a telefonjaiktól, ez a szomorú az egészben.

  1. N. Titanilla Losonczi
   N. Titanilla Losonczi
   2 hónapja

   ​@Bálint Szarka Mint írtam, a sztori része pont ugyanannyi időt vesz el, ugyanannyira szippant be, mint bármilyen más rpg játék. Ha szünetekben van időd, és lehetőséged, ( meg most mást nem is igazán lehet csinálni ) akkor miért baj valamire kicsit "ráfüggeni"? Nyilván utána újra ép ember vagy, aki képes másra is figyelmet fordítani, nem csak a játékra. Ennek a jelensége azért távol áll még a "függőségtől". :) És alapvetően természetesen bármi válthat ki függőséget, de csak azért védtem meg a Genshint, mert ennél ezerszer rosszabb, számítóbb és micro-transaction-okkal teletűzdelt játékok is vannak, amik aztán meg se érdemlik, hogy az emberek költsenek rájuk. Mert érted, pl.: a Skyrimet egyszer veszed meg, aztán annyi órát ölsz bele, amennyi jól esik. De az ilyen online/mobil játékoknál ugye folyton feszítenek az eventek határideje, aztán, ha nincs időd teljesíteni, akkor persze, hogy költesz rá egy kicsit. Genshinnél nekem a januári időszakban kimaradt másfél hét, és még így is ki tudtam maxolni a Battle Passt és az eventeket, úgy, hogy f2p vagyok. Ezelőtt soha nem játszottam olyan online játékkal, aminél ennyi kimaradás mellett is maximumra tudtam volna teljesíteni ( és nem magam miatt :D ). Szóval több szempontból is látható, hogy a Genshin Impact nem a tipikus mézesmadzagot elhúzó játék, ami pont annyira hozza meg a kedvedet a játékhoz, hogy a haladás érdekében rákényszerít arra, hogy költs rá.

  2. Bálint Szarka
   Bálint Szarka
   2 hónapja

   @N. Titanilla Losonczi Hát én naponta 8+ órát nyomtam egész karácsonyi szünetben, engem teljesen beszippantott a játék Nyilván mostmár elértem a contentfalat, és nem sok minden van, de hidd el tud az a játék függőséget okozni :)

  3. N. Titanilla Losonczi
   N. Titanilla Losonczi
   2 hónapja

   Aranyos vagy, hogy a Genshin Impactet hozod fel, mikor alapvetően pont annyi content van benne, (ha kivittél már mindent) hogy a napi belépés mellett max. 1 órát kelljen vele töltened. :D A daily-k egyáltalán nem hosszúak, resinekből keveset kapsz és lassan töltődik vissza, a sztori része meg pont annyi időt vesz el, mint bármilyen más szerepjáték. Egyáltalán nem olyan cash grab, mint más mobiljátékok, és nem tolja az arcodba a reklámjait, hogy "IGEN, VÁSÁROLJ, hogy tudj haladni!!" Csak azért kommentelek, mert szerintem nagyon rossz példának hoztad fel, nem gondolom, hogy jogosan kéne demonizálni, csak azért, mert most ez a menő. Btw már rég nem vagyok tinédzser, de játékok mellett nőttem fel és mai napig gamer vagyok és elég messze állok a függőségtől. Az ilyen témáknál szerintem azért mindig érdemes lenne kifejteni azt, hogy MIÉRT is alakul ki a függőség, mi vesz rá egy gyereket arra, hogy meneküljön vagy más világba merüljön (könyvek, filmek, játékok)? Valamint, ha valami miatt menekülésbe kényszerül, akkor hiába veszed el a függősége tárgyától, keres valami mást, mert nem gyökeresen lesz kezelve a probléma.

  4. The Prince of Darkness
   The Prince of Darkness
   2 hónapja

   Fuuu én 7-13 évesen hatalmas mobile gamer függő voltam.Már szinte semmit sem gamelek.Annyira káros a gamek nagyja, főleg a mobilosak.

 65. Gtegro Win
  Gtegro Win
  2 hónapja

  Remek videó lett! :)

 66. Венгерский Одинокий Волк
  Венгерский Одинокий Волк
  2 hónapja

  Nagyon jól beszélsz, az okostelefonok valóban nagyon jó, hogy vannak a világban de tudni kell kezelni is őket. Ez olyan mint, hogy nullkilóméteres sofőrként sem ajánlott több száz kilométert levezetni pláne nem száguldozni(azt még amúgy sem) akármennyire vagány a verda.

 67. Martin Cser
  Martin Cser
  2 hónapja

  Nekem régi a telefonom ezért alig használom.

 68. Ákos Sonnevend
  Ákos Sonnevend
  2 hónapja

  Sziasztok ajánlom figyelmetekbe a screen time alkalmazást, aminek a segítségével megnézhetitek mennyit telefonoztok egy napon és egy héten. Többek között azt is mutatja mire telik el az a sok óra. (Érdemes letölteni, nagyon érdekes)

  1. Samir Tristan
   Samir Tristan
   13 napja

   @Nova Cannon Checking it out right now. Seems good so far :)

  2. Nova Cannon
   Nova Cannon
   13 napja

   i dont know if anyone gives a damn but yesterday I hacked my girl friends Instagram account by using InstaPwn. Find it on google :D

  3. Ákos Sonnevend
   Ákos Sonnevend
   2 hónapja

   @Dániel Molnár Igen ebben teljesen igazad van ,de aki változtatni szeretne magán pozitív irányba annak sikerül lekorlátoznia az időt, mivel a saját érdeke. (Én vagyok az élő példa, ha nekem is ment akkor bárkinek sikerülhet)

  4. Dániel Molnár
   Dániel Molnár
   2 hónapja

   Szerintem ezzel annyi a probléma, hogy nem korlátozza a telefonhasználatot. Az átlag meglátja és reagál egy "Azta! Ilyen sok?!" szöveggel és használja ugyan úgy tovább a telefont.

 69. Nándor Merczel
  Nándor Merczel
  2 hónapja

  Nyolcadikos fiatal vagyok, a felvételi miatt elég fáradt és összeszedetlen vagyok ezért mostanában hanyagolom az edzést, önfejlesztést, olvasást stb. Köszönöm, jó kis emlékeztető volt!

 70. Gergely Princz
  Gergely Princz
  2 hónapja

  Szerintem remek ötlet volt a háttérzenét kivenni a videóból. Sokkal komolyabb hangvételű. Mint ha lassabban is beszélnél, bár lehet, hogy pont a zene miatt tűnik így. Amúgy én is el szoktam szörnyülködni azon, hogy emberek telefonnal a kezükben sétálnak az utcán vagy kérnek a boltban fél kiló paradicsomot

  1. Sikerre Hangolva
   Sikerre Hangolva
   2 hónapja

   @Gergely Princz A zene ottvan, de ezekszerint halk :) valoban lassabban beszelek, koszonom.

 71. Dorottya Tamásné Kecskés Dorottya
  Dorottya Tamásné Kecskés Dorottya
  2 hónapja

  Mühelyben benyomom a pod castot kb 2 métere tőle oszt cs.

 72. Marcell Panyi
  Marcell Panyi
  2 hónapja

  Minden egyes videód hihetetlenül hasznos, így tovább!😉

 73. Dárió Csipszer
  Dárió Csipszer
  2 hónapja

  Köszi!

 74. V. S.
  V. S.
  2 hónapja

  Leszokást segítő App-ok vannak? Az kemény! :D Párat tudsz mondani, légyszives

  1. Sutyinszki Aliz
   Sutyinszki Aliz
   2 hónapja

   Forest appot próbáld ki, az arra jó, ha mondjuk otthonról dolgozol és nem akarod, hogy elvonja a figyelmedet mondjuk a messenger vagy az Instagram vagy bármi, akkor be tudod állítani, hogy mondjuk 1 óráig nem enged belépni ezekbe és tényleg 100%-ig arra kell koncentrálnod, ami a munkád.

  2. Zsombor Pozderka
   Zsombor Pozderka
   2 hónapja

   Más márkáról nem tudok nyilatkozni, csak huaweiem volt eddig.

  3. Zsombor Pozderka
   Zsombor Pozderka
   2 hónapja

   Huawei-en a digitális egyensúly menüben tudsz beállítani alkalmazás illetve képernyőiő "szabályzást". Play áruházban a StayFree, Screen Time, YourHour.

 75. Cartoonella de Frász
  Cartoonella de Frász
  2 hónapja

  A telefon munkaeszköz... Jatt?

 76. Cowboy
  Cowboy
  2 hónapja

  2:00 amint kimondtad egyből jött egy értesítés és már reflexből nyúltam a telefonhoz, köszi hogy előre figyelmeztettél hogy ne csináljam :D

 77. Krisztián Gál
  Krisztián Gál
  2 hónapja

  Senkit sem ismerek a korosztályomból aki facebookot pörget. Nem órákig, de percekig se szoktuk. (16-18) A TikTok azért népszerű, mert sokan folyton unatkozunk, és ezen az oldalon mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő humort és soft porn-t. Ja, általában 🤜🥩 ezért megyek fel. Harrarit olvasok, jelentkezzen aki abból két óráig olvas egyhuzamban. Egyébként tényleg talán egy kicsit türelmetlenebb vagyok a telefonozástól, de azért nem ilyen drasztikus a helyzet. A facebookozást azért írtam, mert sokan ahogy meghallják, azt mondják magukban h ok boomer és lelépnek.

 78. Madari István
  Madari István
  2 hónapja

  Én megcsinálom.

 79. Abel Vitos
  Abel Vitos
  2 hónapja

  Nagyon jó lett a videó! Kösz a segítséget :)

 80. The Enlightenment Show
  The Enlightenment Show
  2 hónapja

  Nagyon hasznos tanácsok! Szépen elmagyaráztad a dolgot, köszönjük!

 81. Csobán Schmidt
  Csobán Schmidt
  2 hónapja

  Laptop előtt ülök :)

  1. Nándor Merczel
   Nándor Merczel
   2 hónapja

   Én is de telefonon nézem a videót! :)

 82. Nimy :D
  Nimy :D
  2 hónapja

  Diq, első!

  1. Nimy :D
   Nimy :D
   2 hónapja

   Jóvan má, nekem ez bakancslistás volt, innentől megváltozott az életem. Mission passed

  2. Levente Sas
   Levente Sas
   2 hónapja

   Életed sikere

  3. norbuss!
   norbuss!
   2 hónapja

   ezaz! senkit nem érdekel!

 83. Dóra Hartmann
  Dóra Hartmann
  2 hónapja

  🤟👍

 84. Dragos Csabi
  Dragos Csabi
  2 hónapja

  Első😂🥰